Ukmergiškis sieks Lietuvos rekordo

Ukmergiškis sieks Lietuvos rekordo / Urtės Gimžauskaitės nuotr. Pijus Opera.

Tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje ukmergiškis reperis Pijus Opera „Muzikos salėje“ sieks Lietuvos repo improvizacijos rekordo.

Atlikėjas planuoja laisvuoju stiliumi repuoti dešimt valandų.

Pranešime žiniasklaidai jaunosios kartos reperis Pijus Opera (Vasiliauskas-Brazauskas) pristatomas kaip vienas žymiausių Lietuvos freestyle repo puoselėtojų, repo improvizacijos kovų favoritas ir 2021 metų čempionas. Pijus daug koncertuoja su kitais repo kūrėjais bei atlikėjais. Sausio mėnesį jis gerbėjams pristatė trijų dainų su klipais rinkinį pavadinimu „Padalijimai“ ir surengė solinį koncertą. O dabar yra pasiryžęs siekti repo improvizacijos rekordo.

Nors gyvai be sustojimo improvizuoti Pijus jau bandė dvi tris valandas, tačiau dešimties valandų praleisti ant scenos jam dar niekuomet neteko. Tai – išskirtinis įvykis visam repo ir apskritai muzikos pasauliui Lietuvoje, nes tokio rekordo mūsų šalyje dar niekas nebandė siekti.

Ši improvizacija bus ne tik dešimties valandų nesuplanuotas koncertas, ji įtrauks ir „Muzikos salės“ lankytojus. „Improvizacija turės daug dalių, kuriose publika galės duoti po žodį ar frazę, kurią įpinsiu rimuotai į savo repą, galės duoti temą, kuria remiantis aš freestyle‘insiu, kartkartėm rinksiu žmonių daiktus, kuriuos paminėsiu repuodamas ir t. t. Tikiuosi įvairiausių klausimų, nuo „ką valgei ryte?“ iki „kaip nugali slegiančią beprasmybę?“ – sako rekordo sieksiantis Pijus.

Interaktyviai bendrauti su atlikėju ir taip įsitraukti į Lietuvos rekordą galės ne tik lankytojai, bet ir gyvą transliaciją internetu stebintys žmonės.

Rekordo bus siekiama vasario 25 d., šeštadienį, nuo 10 val. 30 min.

Idėja siekti tokio rekordo, pasak Pijaus, gimė prieš kelerius metus, kai po vieno koncerto kartu su bičiuliu svarstė, kuo galėtų nustebinti publiką. Kadangi jau tada improvizuodavo, dalyvaudamas repo kovose, be to mėgsta fizinius iššūkius, pagalvojo, kad galėtų siekti rekordo. Tiesa, tuo metu ši idėja atrodė sunkiai pasiekiama, kaip utopija.

Laukdamas šio pasirodymo ukmergiškis, kuris šiemet yra ir abiturientas, intensyviai ruošiasi, praktikuojasi bei didina savo ištvermę.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *