Problemos dėl naudojimosi žeme neįžvelgia

Problemos dėl naudojimosi žeme neįžvelgia /

Privačių namų gyventojai neretai tvarko ir kitoje savo namo tvoros pusėje esančią valstybinę žemę, tačiau būna, kad pernelyg įsijaučia – imasi joje sodinti želdinius, pritempia akmenų, kuria alpinariumus.

Aplinkiniams tai ne visada patinka.

Vienas iš tokių atvejų – Gėlių rajone stovintis privatus namas. Į redakciją paskambinusi pro jį kasdien pravažiuojanti vairuotoja piktinosi, kad valdiškoje žemėje palei gatvę ne tik prisodinta želdinių, nuolatos statoma sunkiasvorė technika, bet ir atsirado kažkoks laikinas statinys. Norėjo išsiaiškinti, gal vieta už namo tvoros jau nebe valdiška, o išpirkta.

Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė, išsiaiškinęs situaciją savivaldybės Urbanistikos ir infrastruktūros skyriuje, tikino jokių baisių nusižengimų minėtoje situacijoje neįžvelgiantis. Mano, kad tikrai ten niekas piktavališkai žemės neužgrobė, niekam skriaudos nedaro, o sunkiasvorė technika pravažiuojantiems netrukdo.

Pasak seniūno, konfliktų dėl valdiškoje žemėje pasodintų augalų dažniausiai atsiranda, kai pasikeičia savininkai. Pavyzdžiui, vieni prisodina krūmų nuo triukšmo ir dulkių ir tuos želdinius tinkamai prižiūri. O nauji šeimininkai mano, kad želdiniai – valdiškoje žemėje, tad genėti juos turi seniūnija. Arba prisodina gėlių, krūmelių, bet kai ateina laikas aplink juos šienauti žolę, sako, kad tai jau – seniūnijos rūpestis. Kai žolės pjovėjas nupjauna ir žolę, ir gėles, pyksta. Žemė šalia namų kai kurių žmonių išnaudojama ir malkoms sandėliuoti, o tai taip pat nėra labai gerai.

Pasitaiko, kad pykčio objektu tampa akmenys. Jų valdiškoje žemėje kartais prikrauna kampinių sklypų savininkai. Esą, kad vairuotojai nenukirtinėtų kampų. Pažymėtina, kad taip elgtis negalima.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *