Streikuoja ir Ukmergės ūkininkai

Streikuoja ir Ukmergės ūkininkai / Skaistės VASILIAUSKAITĖS-DANČENKOVIENĖS nuotr.

Šalies ūkininkai, neapsikentę vis mažinamų pieno supirkimo kainų, pakilo į streiką.

Jie sako, kad geriau pieną išpilti ar išdalyti žmonėms, nei priduoti ir leisti perdirbėjams bei prekybininkams išauginti kainą. Šiandien ūkininkai, kviesdami nemokamo pieno, streikuoja ir Ukmergėje.

Jie dalino pieną nemokamai aikštėje prie Ukmergės kultūros centro. Nusidriekė ilga laukiančiųjų eilė. Vieni atėjo pieno, nes sunkiau verčiasi, kiti – ir pieno, ir palaikyti protestuojančius ūkininkus. Per valandą išdalyta 300 litrų pieno ir dar laukta papildymo.

„Negali taip būti, kad 12 tonų pieno priduodantis ūkininkas už litrą gauna 25 centus, o parduotuvėje tas pats litras kainuoja 1,6 Eur“, – komentavo situaciją streiko Ukmergėje iniciatorius ūkininkas Darius Šepkus.  Pasak jo, kol pasiekia vartotoją, pieno kaina išauga 5–6 kartus.

Nuo praėjusių metų rugpjūčio pieno supirkimo kainos pradėjo kristi ir tebekrenta. Ūkininkai neseniai gavo pranešimus, kad jos vėl mažinamos.

Kitų savivaldybių ūkininkai taip pat streikuoja. Skelbiama apie protestus Tauragėje, Alytuje, Šilutėje. Taip ūkininkai siekia valstybės ir savivaldybių įsikišimo.

Plačiau apie tai skaitykite vasario 17 dienos „Ukmergės žinių“ numeryje.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *