Atsisveikino su meno vadovu

Atsisveikino su meno vadovu / Bendruomenės ir kultūros svetainės „Deltuvos kultūra“ informacija ir nuotr.

Deltuvos kultūros namų darbuotojai atsisveikino su darbą paliekančiu ilgamečiu meno vadovu Kazimieru Piestiniu.

Praėjusią savaitę vykusiame renginyje koncertavo jo suburti kolektyvai – romansinio dainavimo grupė „Svajos“, liaudiškos muzikos kapela „Magaryčios“. Atvyko ir svečiai – Kėdainių kultūros centro Kalnaberžės skyriaus liaudiškos muzikos kapela „Beržynėlis“ (vad. V. Danauskas).

K.Piestinis muzikinius gebėjimus paveldėjo iš savo tėčio – liaudies muzikanto. Vaikystėje jis mokėsi Rokiškio muzikos mokykloje, vėliau Vilniaus tuometiniame Tallat-Kelpšos muzikos technikume. Lietuvos konservatorijos Klaipėdos fakultete įgijo muzikos ir dainavimo specialybę.

Pirmoji jo darbovietė buvo Ukmergės kultūros namai. Vėliau dirbo gimtinėje Zarasų rajone, Samaniuose, Dusetų muzikos mokykloje, Antalieptės technikume. Jį panaikinus grįžo į Ukmergę, kur pradėjo dirbti tuometiniame technikume.

Muzikaliam vyrui anksčiau teko vadovauti tuometiniam Ukmergės rajkoopsąjungos moterų chorui, su kuriuo dalyvavo respublikinėse dainų šventėse. Gimnazistus muzikos jis mokė Antano Smetonos gimnazijoje.

Nuo 2013-ųjų K. Piestinis – Ukmergės kultūros centro Deltuvos skyriaus meno vadovas. Čia jis subūrė romansinio dainavimo grupę „Svajos“, vadovavo moterų ansambliui, liaudiškos muzikos kapelai „Magaryčios“, buvo Deltuvoje vykusios liaudiškos muzikos kapelų šventės „Kai atėjo subatėlė“ iniciatorius ir vadovas.

Kazimieras visada buvo santūrus, paprastas, atsakingas, randantis bendrą kalbą su kiekvienu žmogumi, ne tik klausantis, bet ir girdintis kitą.

Padėką už ilgametį kultūrinį darbą jam skyrė šventėje dalyvavę Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas, Ukmergės kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Sigita Rimydienė, etninės kultūros specialistė Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė, kolegos, K. Piestinio suburtų kolektyvų nariai.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *