Garažų dydis vienodas, o mokestis už žemę po jais skiriasi

Garažų dydis vienodas

Į redakciją kreipėsi pensinio amžiaus moteris, Dukstynos mikrorajone turinti garažą su rūsiu.

Senjorė prašė išsiaiškinti, kodėl jai žemės mokestis už garažą priskaičiuotas žymiai didesnis nei kaimyninio garažo su rūsiu, kuris yra tokio paties dydžio, savininkui.

Kaimynai, turėdami tokio paties dydžio garažus, palygino gautas sąskaitas ir pamatė, kad turi mokėti skirtingo dydžio žemės mokestį.

Senjorė savo duomenų atskleisti nenorėjo, teigė, kad kreipėsi į rajono savivaldybės administracijos Finansų skyrių, pateikė garažo dokumentus, bet nei mokestis jai nebuvo perskaičiuotas, nei argumentuotai išaiškinta, kodėl ji turi mokėti daugiau.

Moters žiniomis, nuo 2018 metų galiojančioje tvarkoje numatyta, kad mokestis skaičiuojamas už „užstatytą plotą“. Jos supratimu, užstatytas plotas – tai plotas, ant kurio stovi statinys, nežiūrint kiek aukštų jis turi.

Pasidomėjome, kaip yra skaičiuojamas žemės mokestis ir kodėl jis gali skirtis tokio paties dydžio garažus turintiems savininkams?

Skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Varnienė atsakė, kad mokestis garažams, esantiems adresu Vytauto g. 104, Ukmergėje, buvo skaičiuojamas pagal VĮ Registrų centro išraše nurodytą plotą. „Jeigu nurodomas tik bendras plotas, tuomet pagal jį ir apskaičiuojamas mokestis. Jeigu nurodomas ir bendras plotas, ir pagrindinis, mokestis skaičiuojamas pagal nurodytą pagrindinį plotą“, – paaiškino specialistė. Pasak jos, konkrečiau pakomentuoti minėtą atvejį nėra galimybės, nes trūksta informacijos.

Skyrius negavo moters minimų dokumentų. „Todėl negalime komentuoti konkretaus atvejo“, – teigė I. Varnienė. Kvietė atvykti su mokėjimo pranešimu ir turto objekto dokumentais į Finansų skyrių (Vytauto g. 88, Ukmergėje) ir išsiaiškinti iškilusius klausimus.

Priminė, kad mokėjimo pranešime yra nurodyti kontaktai, kuriais, iškilus klausimams, visada pateikiamas paaiškinimas apie konkretų atvejį.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *