Nauji teismo rūmai pagaliau atidaryti – statybos vėlavo beveik penkerius metus

Autorius Skaistė VASILIAUSKAITĖ - DANČENKOVIENĖ
Nauji teismo rūmai pagaliau atidaryti – statybos vėlavo beveik penkerius metus / Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės teismo rūmuose jau verda darbas.

Praėjusią savaitę pagaliau buvo atidaryti naujieji teismo rūmai, esantys Deltuvos gatvėje 17A. Šio pastato statybų pabaigtuvės vėlavo penkmetį. o pradėjus darbą naujoje vietoje visuomenei apie tai net nebuvo pranešta. 

„Ukmergės žinių“ laikraščio puslapiuose ne kartą rašėme apie įstrigusias Ukmergės teismo rūmų statybas.

Projektuoti šis objektas buvo pradėtas prieš dešimtmetį – dar 2013 metais. Pagal sutartį tarp rangovo ir Nacionalinės teismų administracijos statybos darbai turėjo būti baigti ir duris naujasis pastatas turėjo atverti 2018 metų sausį. Tačiau statybos beviltiškai įstrigo.

2020 metais Nacionalinė teismų administracija užklausus pranešė, kad statybos ir patalpų įrengimas bus baigti iki tų metų pabaigos. Tuomet aiškinta, kad statybų užbaigimas vėlavo dėl rangovo pasikeitimo, buvusio rangovo, su kuriuo nutraukta sutartis, įsipareigojimų nevykdymo ir kt.

2021 metais vėl teiravomės, kokia situacija. Tada statybas užbaigti planuota iki tų metų vidurio. Buvo pranešama, kad liko baigiamieji darbai.

Statyti naujas patalpas buvo nuspręsta, kai Kęstučio aikštėje dirbusiame tuometiniame Ukmergės apylinkės teisme sąlygos neatitiko keliamų reikalavimų. 2013 metais teismo patalpose buvo rasta gyvsidabrio. Darbuotojai buvo priversti išsikraustyti.

Visus tuos dešimt metų teismas veikė laikinose Ukmergės rajono policijos komisariato patalpose, esančiose Vytauto g. 109.

Nors jau savaitė, kaip teismo darbuotojai dirba naujose patalpose, viešai apie tai nebuvo pranešta. Vilniaus regiono apylinkės teismo svetainėje Ukmergės rūmų buveinės adresas taip pat kurį laiką liko nepakeistas.

Vilniaus regiono apylinkės teismo kanclerė Vilma Grigaravičienė sakė, kad oficialus naujųjų rūmų atidarymas planuojamas sausio arba vasario mėnesį – tiksli data dar nenumatyta.

Pasak jos, informacija apie teismo persikėlimą į naujas patalpas buvo paskelbta ant buvusių patalpų durų savaitę prieš persikraustymą. Joje nurodyta, kad nuo gruodžio 16 d. vyks kraustymosi darbai, o nuo gruodžio 19 d. veikla pradedama naujose patalpose Deltuvos gatvėje.

V.Grigaravičienės teigimu, darbuotojai persikraustė per kelias dienas, tačiau dar ne viskas įrengta.

Paštą bei kitas įstaigas, su kuriomis bendradarbiaujama, apie adreso korespondencijai pokyčius informavo raštu.

Sakė, kad visuomenės viešai neinformavo todėl, kad po pandemijos kontaktiniu būdu kreipiasi tik labai mažai asmenų. Esą dauguma jau įprato dokumentus pateikti nuotoliniu būdu, tad naudojasi elektronine sistema. Net teismo posėdžiai iki šiol vyksta nuotoliniu būdu ir greičiausiai ši tendencija išliks, nes taip yra taupomos kuro bei kitos sąnaudos.

Šią savaitę naujame pastate vis dar vyko darbai – nuo pirmadienio prijungiami kompiuteriai. Greitu metu bus keičiama telefonija, diegiamos išmaniosios technologijos, todėl keisis ir telefonų numeriai. Kol kas veikia senieji. Pasak kanclerės, informaciją apie  kontaktų pasikeitimus bus paskelbta regiono apylinkės teismo interneto svetainėje.

Priminsime, kad Ukmergės teismo rūmai buvo statomi vykdant investicinį projektą, finansuotą valstybės biudžeto lėšomis. Bendra jo vertė buvo 2 milijonai 483 tūkst. eurų.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *