Šešuolių seniūnijoje sudegė šeimos namai

Šešuolių seniūnijoje sudegė šeimos namai / Ukmergės PGT nuotr. Atvykus ugniagesiams

Šešuolių seniūnijoje, Paškonių kaime, trečiadienio vakarą sudegė medinis namas. Jauna šeima su vaikais liko be pastogės.

Į įvykio vietą apie 17 val. atskubėjo Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai. Atvykus, pastatas jau skendėjo liepsnose. Gerai, kad žmonių viduje nebuvo.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas sakė, kad nelaimės vieta nėra atoki. Netoliese yra dar kelios sodybos.

Pats šeimininkas buvo šalia esančiame ūkiniame pastate. Tačiau gaisras pastebėtas per vėlai.

Taip galėjo nutikti dėl skardinio stogo. „Kai stogas dengtas šiferiu, šis pradeda sproginėti, kyla dūmai ir gaisras pamatomas greičiau. Kai yra skarda, ji neleidžia dūmams kilti į viršų, jie  veržiasi pro šonus, temperatūra kyla viduje, kol galiausiai prasiveržia liepsnomis“, – pasakojo D. Vyšniauskas.

Atvykus ugniagesiams, nors jie atskubėjo per 19 minučių nuo pranešimo gavimo, stogas ir perdanga jau buvo įgriuvę. Oro sąlygos buvo nepalankios – slidu, pustė.

Tačiau labiausiai ugniagesių darbą sunkino skarda, dėl kurios negalėjo patekti į namo vidų. Apgesinus iš pakraščių, ją reikėjo nuardyti rankomis. „Kitaip liepsnų namo viduje neužgesinsi. Vanduo nuo skardos nubėga į šonus. Tik atkėlus skardas galima užgesinti tai, kas yra po jomis“, – sakė tarnybos viršininkas.

Gaisrą gesino trys ekipažai, netoliese yra vandens telkinys. Sutapimas, kad prieš dvejus metus kitoje kelio pusėje degė kitas namas ir šį gaisrą gesino tie patys ugniagesiai. Tad vietovė ir sąlygos buvo žinomos, kolegų pagalbos kviesti neprireikė. 

Gaisro priežastis tikslinama. Neatmetama, kad ugnis galėjo įsiplieksti nuo katilinės.

Šešuolių seniūnijos seniūnė Jolanta Lukšienė sakė, kad name gyvena jauna šeima su dviem vaikais. Vyras ūkininkauja, o žmona dirba. Gaisro metu žmona su vaikais buvo išvykę.

Pasak J. Lukšienės, kito savo būsto, kur galėtų apsigyventi, šeima neturi, tačiau gretimoje seniūnijoje gyvena vieno iš sutuoktinių tėvai, tad bent jau laikina pastogė atsiras. Seniūnija planuoja šeimai pagalbą.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *