Dainos žodžiams pasirinko visiems žinomą eilėraštį

Dainos žodžiams pasirinko visiems žinomą eilėraštį / Grupės „Requiem“ nuotr. „Žiemos pasakoje“ pavyko suderinti roką ir Kalėdas.

Kalėdų metą visuomet lydi šventinė muzika. Šiemet ukmergiškiai grupė „Requiem“ ir Bjelle pristato dainą „Žiemos pasaka“.

Idėja parašyti kalėdinę dainą kilo grupės „Requiem“ lyderiui Tomui Krivickui. Ją norėjo atlikti kartu su Raminta Naujanyte-Bjelle, kurios pseudonimas atsirado iš norvegiško žodžio, reiškiančio varpelis. „Man visą laiką galvoje skambėjo varpelių melodija, ir galiausiai tai išsivystė į kalėdinę dainą, nes varpelių skambesys puikiai tiko šventinei nuotaikai“, – pasakojo muzikos autorius.

Ieškodamas tinkamo teksto perskaitė daug Lietuvos klasikų eilių ir apsistojo ties Salomėjos Nėries eilėraščiu „Senelės pasaka“.

Eilėraščio žodžiai puikiai tiko jau sukurtai ritmiškai melodijai. Taip gimė „Žiemos pasaka“, kuri gana skiriasi nuo kitų „Requiem“ kūrinių.

„Atšalus orams leidžiame daugiau laiko su vaikais namuose, kepdami sausainius ar kurdami dekoracijas langams, kartais lankomės vietiniame kalėdiniame miestelyje, kur yra ledo čiuožykla, kur galime mėgautis karštu šokoladu. Eglę dažniausiai puošiame anksčiau nei reikėtų, puošia vaikai, jiems vadovauja žmona, o mano pareiga – pargabenti žaliaskarę namo“, – apie savo paties šeimos Kalėdų tradicijas pasakojo T. Krivickas.

Olandijoje gyvenančiam dainininkui Kalėdas dažniausia tenka sutikti ne Lietuvoje, tačiau sako kasmet ta proga susitinka su kitais Olandijoje gyvenančiais lietuviais, būna daug šventinio šurmulio, vaikai džiaugiasi dovanomis, gaminami tradiciniai lietuviški patiekalai.

Bjelle sako žiemos sezono metu dažniausiai turinti daug darbo. Ji neįsivaizduoja švenčių be kalėdinių lempučių ir kalėdinių dainų. „Turime šeimoje tradiciją pirmą Kalėdų dieną teikti vieni kitiems dovanas, pabūti kartu. Tai – labai svarbi diena mūsų šeimoje, o šalia to vyksta koncertai, renginiai ir begalė veiklos, todėl Kalėdos man yra labai aktyvus metas“, – pasakojo dainininkė.

Artėjančių švenčių proga grupė „Requiem“ ir Bjelle linki, kad šių metų pabaiga būtų laiminga, stebuklinga ir kupina šilumos – tokia, kokia būna pasakose.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *