Ukrainiečiams perduotas gaisrinis automobilis ir generatoriai

Ukrainiečiams perduotas gaisrinis automobilis ir generatoriai /

Iš Ukmergės iškeliavo dar dvi paramos siuntos į mūsų savivaldybės miestus partnerius Ukrainoje – Podolės Kamenecą ir Korostenį.

Lapkričio 26 dieną į Korostenį išgabenti 7 benzininiai elektros generatoriai. Jie bus naudingi nuolat be elektros priverstiems būti bombarduojamos šalies žmonėms.

Į Podolės Kamenecą perduotas gaisrinis automobilis „ZIL-131“, kuris Ukmergėje buvo eksploatuojamas daugiau nei 20 metų įvairiose ugniagesių komandose.

Automobilis pritaikytas gaisrinės įrangos ir inventoriaus pristatymui į incidento vietą.

Šiais metais, viršijant leistiną Tarnyboje gaisrinių automobilių skaičių, buvo nutraukta jo eksploatacija.

Pažymima, kad automobilis, nors ir 45-erių metų senumo, yra techniškai tvarkingas, parengtas darbui, aprūpintas visa reikalinga gaisrų gesinimo įranga ir inventoriumi.

Mūsų ugniagesiai prie jo patys nemažai darbavosi. Prieš du dešimt-mečius Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba įsigijo naują jam skirtą važiuoklę. Tarnybos darbuotojai ant jos sumontavo 4 000 litrų talpos vandens cisterną, gaisrinį siurblį, vandens-putų sistemos įrangą ir įvairius specialios paskirties agregatus.

Tokių automobilių poreikis Ukrainoje – didžiulis. Jie naudojami kovojant su gaisrais.

Kartu su gaisrinės automobiliu perduoti ir dyzeliniai infraraudonųjų spindulių šildytuvai ir  ukmergiškių pagamintos apkasų žvakės. Uždegus tokias žvakes kariai ir civiliai galės džiovinti drabužius, gaminti maistą, šildytis.

Parama jau sėkmingai pasiekė miestus partnerius.

Šia žinia pasidalino Ukmergės rajono savivaldybės Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Chrisija Kvietkauskienė.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *