Viešojo sektoriaus įstaigose turės būti įrengti vaikų kambariai

Viešojo sektoriaus įstaigose turės būti įrengti vaikų kambariai /

Nuo 2023 metų didesnėse valstybės įstaigose turės būti įrengti vaikų kambariai.

Privačiame sektoriuje įsirengti vaikų kambarius rekomenduojama pagal poreikį. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija parengė minimalius reikalavimus vaikų valandinės priežiūros kambariui.

Vaikai, pavyzdžiui, galės atvykti po pamokų ir iki pasibaigiant mamos arba tėčio darbo dienai tame kambaryje palaukti, paruošti pamokas.

Pagal Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymą, vaikas iki 6-erių metų, taip pat vaikas su negalia, atsižvelgiant į jo specialiuosius poreikius ir brandą, negali likti be vyresnių kaip 14-os metų asmenų priežiūros.

Pagal Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas, nuo sausio valstybės ir kitos įstaigos, kuriose yra patvirtinta 100 ir daugiau pareigybių ir darbuotojai dirba viename ar šalia esančiuose pastatuose, turės įrengti vaikų kambarius trumpalaikei priežiūrai.

Skelbiama, kad vaikų kambariuose turi būti įvairaus amžiaus vaikams skirtų žaislų, žaidimų, knygų, žurnalų, piešimo priemonių, taip pat – vaikams skirtų baldų. Kambariuose esanti įranga, baldai, žaislai ir kitos priemonės turi būti švarūs, prižiūrimi, tvarkomi ir valomi.

Vaikų kambariai turi būti įrengti tame pačiame aukšte kaip ir sanitariniai mazgai, kuriuose esantys įrenginiai turi būti pritaikyti vaikams pagal ūgį. Šie sanitariniai mazgai turi atitikti statinių prieinamumo žmonėms su negalia reikalavimus. Gali būti įrengtos ir stacionarios kompiuterizuotos vietos vaikams.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *