Siekia lengvinti finansinę naštą leidėjams

Siekia lengvinti finansinę naštą leidėjams /

Susisiekimo ministerija skelbia, kad kartu su Kultūros ministerija parengė sprendimą dėl periodinių leidinių pristatymo sąnaudų didėjimo leidėjams suvaldymo.

Finansinę leidėjų naštą mažinti numatoma išplečiant jiems skiriamą valstybės paramą.

Lietuvoje periodiniams leidiniams atstovaujančios asociacijos ir kiti suinteresuoti ūkio subjektai atkreipė dėmesį, kad miestuose, kurie patenka į retai ir vidutiniškai tankiai gyvenamąsias vietoves, nėra konkurencijos teikiant periodinių leidinių pristatymo paslaugas. Jas teikia tik pašto paslaugos teikėjas, kuris nuo 2023 m. sausio 1 d. didins periodinių leidinių pristatymo tarifus.

„Dėl numatomų tarifų didinimo leidėjai turės kelti periodinių leidinių prenumeratos įkainius. Prie veiksnių, skatinančių periodinės spaudos sektoriaus susitraukimą, prisideda žaliavų, išteklių – popieriaus, elektros energijos, kuro – ir su jais susijusių paslaugų kainų augimas, prasidėjęs jau 2021 m. Visa tai žiniasklaidos segmentą daro pažeidžiamą. Tad mūsų tikslas – kad šioje situacijoje būtų išgirsti leidėjų ir skaitytojų interesai ir lūkesčiai, o gyventojams užtikrinta prieiga prie informacijos“, – teigia susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.

Susisiekimo ministerija viešam derinimui pateikė Pašto įstatymo pakeitimo įstatymo projektą, kuriuo siekiama plėsti valstybės paramos sritis, užtikrinti periodinių leidinių pristatymo paslaugos teikimą prenumeratoriams ne tik kaimo gyvenamosiose vietovėse, bet ir miestuose, patenkančiuose į  retai ir vidutiniškai tankiai gyvenamąsias vietoves.

Pašto įstatymo pakeitimo įstatymo projektą pateikti svarstyti Seimui numatoma skubos tvarka gruodžio pradžioje. Priėmus įstatymą Vyriausybė priims nutarimą dėl periodinių leidinių pristatymo prenumeratoriams paslaugos didžiausių tarifų sąrašo patvirtinimo.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *