Sunkiai sergančiam berniukui reikalinga „Balto angelo“ parama

Sunkiai sergančiam berniukui reikalinga „Balto angelo“ parama /

Jau 17-ą kartą Ukmergės kultūros centras rengia labdaros akciją „Baltas angelas“.

„Balto angelo“ sparnas per visus tuos metus palytėjo ne vieną sunkiai sergantį mažąjį ukmergiškį. Šiemet jo labai laukia anksčiau laiko gimęs, sunkią negalią turintis Simas.

Mažajam Simui – vos 6 mėnesiai.  Į šį pasaulį jis atėjo gerokai per anksti, todėl pirmąsias savo gyvenimo dienas sutiko ne ant mamos rankų, o reanimacijoje. Nuo tada mažylis nenuilstamai kovoja. Jam reikalingas deguonis, vaikutis maitinamas per zondą. Simukui jau atliktos 7 operacijos, ir tai dar ne pabaiga.

Ukmergės kultūros centras kviečia visus susivienyti ir aukoti mažojo Simo gydymui.

Kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė papasakojo, kad paramos gavėjai kasmet atrenkami bendradarbiaujant su rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriumi.

Gydymo įstaigos pasiūlo asmenis, kuriems reikalinga parama. Kasmet pasiūloma po vieną ar du neįgaliuosius. Šiemet – du. „Gaila abiejų ir abiem norisi padėti“, – sakė R. Graužinienė.

Kam bus skirta parama, nusprendžia savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinės paramos komitetas, kurio sudėtyje yra gydytojų. Nutarta, kad Simuko atvejis yra itin sudėtingas. Tačiau ir antrasis asmuo nepaliekamas bėdoje. Jam skiriama vienkartinė tikslinė savivaldybės parama.

Direktorė papasakojo apie pasikeitusią tvarką. Šių metų rugsėjo mėnesį buvo priimtas nutarimas, kad kultūros centras, kaip biudžetinė įstaiga, negali rinkti paramos. Todėl šiemet parama renkama, bendradarbiaujant su klubu „Lions“, kuris leido naudoti savo banko sąskaitą. Kultūros centras išlieka akcijos organizatoriumi, o paramą renka klubas. Anksčiau surinktų lėšų skyrimą šeimai turėdavo patvirtinti savivaldybės taryba, dabar to nebereikės. Pinigai paprasčiau ir kur kas greičiau pasieks paramos gavėją.

Paremti Simo šeimą galite lėšas pervesdami į „Lions“ klubo sąskaitą – LT97 7044 0600 0822 8026. Įmonės kodas – 304852174.

Aukoti grynaisiais pinigais galima Ukmergės kultūros centre (Kauno g. 8) darbo dienomis 10–18 val. pas budintį darbuotoją. Organizatoriai garantuoja, jog visos paaukotos lėšos atiteks Simo šeimai. O jei antrą Kalėdų dieną norėsite apsilankyti Šv. apaštalų  Petro ir Povilo bažnyčioje akcijos „Baltas angelas“ koncerte, tai įėjimo auka taip pat bus jūsų parama. Informacija apie labdaros ir gerumo akciją „Baltas angelas“ teikiama tel. 8 646 90334.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *