Aplankė Pamario kraštą

Aplankė Pamario kraštą / Ukmergiškiai Pamario krašte.

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Ukmergės filialo nariai neseniai aplankė Pamario kraštą, puoselėjantį Mažosios Lietuvos etninių regionų kultūrą.

Anksti ryte išvykę iš Ukmergės, keliavo palei Nemuną, grožėjosi nuostabiais panemunės vaizdais, klausėsi pasakojimų apie turtingą Panemunės krašto bei jos pilių istoriją.

„Pirmiausia aplankėme legendomis apipintą Rambyno kalną ir Bitėnų kapinaites, kurios kartais vadinamos Mažosios Lietuvos panteonu, pagerbėme ten palaidotus žymius žmones.

Toliau atvykome į Rusnę – vienintelį  Lietuvos miestelį  saloje, Nemuno deltoje. Tai – unikalus, iš visų pusių apsuptas vandens gamtos kampelis. Gidė papasakojo apie Rusnės istoriją, pasivaikščiojome sutvarkytame miestelyje, pasigrožėjome gamta, sužinojome, kad Rusnė – viena iš seniausių, unikaliausių ir iš dalies įdomiausių Mažosios Lietuvos krašto gyvenviečių Nemuno deltoje“, – apie išvyką pasakojo organizacijos vadovė Aldona Kalesnikienė.

Ukmergiškiai nuvyko ir į romantišką Mingės kaimą, kuris dėl savo unikalaus gamtovaizdžio vadinamas lietuviškąja Venecija. Laiveliu plaukiojo Nemuno delta ir Kuršių mariomis, grožėjosi nuostabia gamta, vaišinosi šio krašto virtuvės pasididžiavimu – tradicine žuviene.

Vėliau vyko į Ventės ragą, pabuvojo paukščių žiedavimo stotyje, gido vedami dalyvavo paukščių žiedavime.

„Išdailintais geležiniais laiptais kopėme į jau šimtą metų veikiantį švyturį, iš kurio pamatėme nuostabią Kuršių marių ir Ventės rago panoramą. Vėliau dalyvavome šviežiai rūkytos pamario žuvies degustacijoje“, – organizacijos narių kelionės įspūdžiais pasidalijo A. Kalesnikienė.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *