Ukrainietei pagalbą būstu suteikė ją įdarbinusi įstaiga

Ukrainietei pagalbą būstu suteikė ją įdarbinusi įstaiga /

Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centrui (PSPC) 99-eriems metams rajono savivaldybė perdavė butą, kuriuo įstaiga galės disponuoti ir skirti jį savo darbuotojams.

Pirmoji darbuotoja, kuri pasinaudos atsiradusia galimybe, – nuo karo iš Ukrainos pabėgusi, neseniai Ukmergės PSPC pradėjusi dirbti moteris.

Ukmergės PSPC vyriausioji gydytoja Gitana Čepienė džiaugiasi galimybe pagelbėti darbuotojai. Medikės specialybę turinti ukrainietė savo tėvynėje dirbo gydymo įstaigos klinikinėje laboratorijoje. Ukmergės PSPC ji šiuo metu dirba slaugytojo padėjėja. Pasak įstaigos vadovės, tikimasi, kad, gavus Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos patvirtinimus, jai bus pasiūlytas ir kitas, išsilavinimą atitinkantis darbas.

Butą Ukmergės PSPC mūsų rajono savivaldybė skyrė vadovaudamasi savivaldybės tarybos 2012 m. sprendimu „Dėl savivaldybės tarnybinių gyvenamųjų patalpų fondo“ bei atsižvelgdama į gautą pačios įstaigos prašymą.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos patikėjimo teise valdyto trijų kambarių buto Vilniaus gatvės 87-ame name bendras plotas – 61,21 kv. m.

Butas perduotas 99-erių metų laikotarpiui Ukmergės PSPC valdyti ir naudoti jį patikėjimo teise įstatuose numatytai veiklai – kaip tarnybinį būstą darbuotojams apgyvendinti.

Pagal nustatytą tvarką viešosioms sveikatos priežiūros įstaigoms rajono savivaldybės turtas patikėjimo teise gali būti perduodamas. Tam sprendimu pritarė ir rajono savivaldybės taryba. G. Čepienės žiniomis, tokiomis pačiomis sąlygomis butas yra suteiktas ir Ukmergės ligoninei.  Taip savivaldybės administracija išreiškia poziciją padėti pritraukti į rajoną reikalingus specialistus.

Įstaigos vadovė mano, kad ateityje butas tuščias tikrai nebus. Jo prisireiks įstaigoje dirbti atvykstantiems praktikantams bei gydytojams rezidentams.

O kol kas jame gyvens iki tol laikinai Ukmergėje būstą nuomojusios ukrainietės šeima. Pasak G. Čepienės, karo pabėgėlė iš Ukrainos atvyko su vaiku ir mama.

Pasidomėjus, ar darbo jų gydymo įstaigoje ieškojo ir daugiau mūsų rajone laikinus namus radusių ukrainiečių, sakė, kad dar keletas paklausimų buvo, tačiau tie žmonės specialaus išsilavinimo neturėjo.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *