Kultūros centras senas patalpas atranda iš naujo

Kultūros centras senas patalpas atranda iš naujo /

Kultūros centre trūkstant patalpų, administracijos žvilgsnis krypsta į seniau naudotas, tačiau dabar primirštas patalpas.

Jau baigiama atnaujinti „Kambario“ teatro patalpa, į kurią žiūrovus dar šį rudenį pakvies renginiai.

Kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė sakė, kad patalpa ruošiama naujam gyvenimui. Anksčiau čia buvo įsikūręs „Kambario“ teatras, o pastaruoju metu buvo beveik nenaudojama – kartais joje vykdavo repeticijos.

Vasarą čia rodytas Jono Meko filmas, kasmet vyksta kamerinių teatrų ir performansų festivalio „Camera obscura“ spektakliai.

„Iš naujo atrandame senas patalpas ir bandome jas atgaivinti – kalbėjo direktorė. – Nors dabar „Kambario“ teatro nėra, pavadinimas, kaip buvo, taip ir lieka, nes yra gražus ir patrauklus.“

Pasak direktorės, darbai vyko visą rugsėjo mėnesį – gavus audinio iš bendrovės „Narbutas International“ pakeisti kulisai, naujai aptrauktos kėdės. Patalpoje įrengtas ir scenos apšvietimas. Žiūrovams čia numatyta apie 40 vietų.

Spalio 28–30 dienomis prie kultūros centro, po ąžuolais, vyks gražiausio žibinto, išskobto iš moliūgo, konkursas. Šia proga pakviestas magijos meistras Mantas Wizard, kurio iliuzijos šou vyks „Kambario“ teatre. Rengiant šou bus sukurta paslaptinga atmosfera – organizatoriai pastatys apšviestą arką, kur žmonės galės fotografuotis. „Patalpa nestandartinė. Gali būti, kad ateityje joje nuolat vyks nišiniai renginiai“, – sakė R. Graužinienė.

Spalio 19 d. 19 val. „Kambario“ teatre vyks kamerinių teatrų ir performansų festivalio „Camera obscura“ renginys – Kauno miesto kamerinio teatro monospektaklis „Žana“. Režisierė –  Gintarė Šmigelskytė. Spektaklis nemokamas.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *