Kokiomis savybėmis turėtų pasižymėti geras oro valytuvas?

Kokiomis savybėmis turėtų pasižymėti geras oro valytuvas? /

Oro valytuvų ieškantys pirkėjai dažnai susiduria su dilema – o kokį gi įrenginį rinktis? Jų tikrai yra daug, o iš pirmo žvilgsnio nemažai iš jų atrodo vienodi arba labai panašūs. Šį straipsnį parengėme būtent tokiai situacijai, kada pirkėjus domina oro valytuvas, tačiau jie nežino nuo ko pradėti arba kur tęsti paieškas. Aptarsime pagrindines savybes, į kurias svarbu atsižvelgti, jeigu norite būti maksimaliai patenkinti savo pirkiniu bei džiaugtis švariu, gaiviu oru.

Našumas, efektyvumas

Savaime suprantama, daug trūkumų įrenginių galima atleisti, jeigu jis tik veikia puikiai. Čia geriausia pasitikėti statistika, informacija apie tai, koks yra įrenginio našumas, ekspertų rekomendacijomis bei atsiliepimais. Pavyzdžiui, Daikin oro valytuvas gali per valandą apdoroti 330m3 oro, o tai pakankamai daug, kad jį būtų galima naudoti net iki 41m2 ploto patalpose.

Dažniausiai pardavėjai ir gamintojai nurodo tai, kokio dydžio patalpoms valytuvas tinka. Pagal šį parametrą bus lengva susiaurinti pasirinkimą iki kelių variantų arba atmesti pernelyg silpnus bei perteklinio galingumo įrenginius.

Patogus valdymas

Tikrai daug gamintojų gali į valytuvą įdėti galingą motorą ar aukštos klasės komponentus. Tačiau tikrai ne visi gali paversti tokį įrenginį patogiu naudotoju. Tai yra bene didžiausias menas – suderinti aukštą našumą su patogiu valdymu. 

Nors nemaža dalis valytuvų yra valdomi tik rankiniu būdu, tai nėra optimalu ar patogu. Štai, pavyzdžiui, Daikin oro drėkintuvas ir valytuvas taip pat gali būti valdomas nuotoliniu būdu, su pulteliu. Taip oro kokybę valdyti ir įrenginio parametrus keisti galima net nebūnant šalia jo. 

Tylus veikimas

Dar viena problema, su kuria susiduria daug vartotojų yra tai, jog vien oro valytuvo įjungimas jiems reiškia, kad reikės daryti tam tikrus kompromisus komforto sąskaita. Dažniausiai taip yra dėl triukšmo, kurį sausintuvas skleidžia. Tam, kad galėtų džiaugtis švariu ir gaiviu oru, vartotojai turi laikinai pamiršti atsipalaidavimą arba veiklą, kur reikia didelės koncentracijos, nebent jiems pavyksta susikoncentruoti.

Tik saujelė gamintojų sugeba pagaminti tokį oro valytuvą, kuris būtų našus, patogiai valdomas ir dar veiktų ne per daug triukšmingai. Daikin oro valytuvas šioje srityje vėl pasižymi pačiomis geriausiomis savybėmis. Net ir įjungtas veikti dideliu pajėgumu jis nekelia didelio triukšmo – vos 53dB(A). Na, o veikdamas tyliu, taupiu režimu jis bus vos girdimas, net tylesnis net už įprasto šnabždesio skleidžiamą garsą – tik 19 dB(A)! 

Įvairių problemų sprendimas

Jau išsiaiškinome keletą svarbių faktorių, kuriais turėtų išsiskirti geras oro valytuvas. Pagal šiuos kriterijus pasirinkimas jau turėjo susiaurėti. Tačiau tai tikrai nėra vieninteliai kriterijai, pagal kuriuos galima rinktis. Svarbu ir tai ar oro valytuvas turi papildomų galimybių. Štai mūsų minėtas Daikin oro valytuvas yra ir jonizatorius, ir drėkintuvas.

Kuo tai naudinga? Oro drėkinimas padeda išvengti pernelyg sauso oro patalpoje, kuris gali sukelti įvairius sveikatos sutrikimus, priversti jausti sausumą gerklėje po miego ar įelektrinti drabužius. 

Na, o jonizavimas – kone unikali savybė, kuria pasigirti gali tik labai nedaug įrenginių. Daikin turi patentą „Flash Streamer“ technologijai, kurią naudojantys valytuvai į orą išleidžia įgreitintą elektronų srautą, neutralizuojantį virusus, tarp jų ir SARS-CoV-2sukėlėją. Moksliškai įrodyta, kad jis neutralizuoja net virš 99,98% šio viruso dalelių patalpoje vos per 150 sekundžių. 

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *