Aptarė onkologiniams pacientams rūpimus klausimus

Aptarė onkologiniams pacientams rūpimus klausimus / POLA prezidentas Gediminas Žižys ir komunikacijos vadovė Valda Lukoševičienė bendravo su Ukmergės onkologinių ligonių asociacijos UOLA vadove Aldute Piestiniene (dešinėje) ir nare Regina Sejoniene (kairėje).

Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) prezidentas Gediminas Žižys kartu su komunikacijos vadove Valda Lukoševičiene bei Ukmergės onkologinių ligonių asociacijos UOLA vadove Aldute Piestiniene ir nare Regina Sejoniene praėjusią savaitę susitiko su Ukmergės ligoninės vyriausiuoju gydytoju Rimvydu Civilka.

Susitikimo metu išsakyti asociacijos nariams rūpimi klausimai.

Atkreiptas dėmesys į ilgas eiles vizitui pas šeimos gydytojus, kas labai apsunkina onkologinių pacientų padėtį laukiant gydymo. Pažymėta, kad rūpestį kelia reabilitacijos, slaugos ir paliatyviosios pagalbos paslaugų prieinamumas.

Ligoninės vadovas R. Civilka supažindino su diagnostinių tyrimų, reikalingų įtariant onkologines ligas, atlikimo tvarka, papasakojo apie teikiamas slaugos ir paliatyviosios pagalbos paslaugas.

Susitikime sutarta dėl būtinybės Ukmergės krašte aktyvinti informavimą apie prevencines vėžio patikros programas, kad kuo daugiau gyventojų žinotų apie tokią galimybę ir ja naudotųsi.

G.Žižys pažymėjo, kad, siekiant didinti pacientų sveikatos raštingumą, reikėtų surengti informacinius seminarus, pakviečiant gydytojus specialistus.

Vėliau svečiai lankėsi asociacijos UOLA būstinėje, įsikūrusioje Ukmergės tolerancijos centre.

A.Piestinienė ir R. Sejonienė pristatė asociacijos nuveiktus darbus ir artimiausius planus, supažindino su Tolerancijos centro erdvėmis, į kurias įvairioms edukacijoms renkasi Ukmergės onkologinių pacientų bendruomenė.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *