Čempionate Čekijoje sužibėjo Ukmergės šachmatininkės

Čempionate Čekijoje sužibėjo Ukmergės šachmatininkės / Ukmergės šachmatininkės Agnė Mickūnaitė ir Mėta Mikulinaitė.

Rugpjūčio 21–30 dienomis Čekijoje, Peco prie Snežkos mieste, vyko Europos Sąjungos vaikų, jaunių standartinių šachmatų čempionatas.

Jaunių iki 14-os metų grupėje sėkmingai dalyvavo dvi Ukmergės sporto centro šachmatininkės – šių metų standartinių šachmatų Lietuvos čempionė Agnė Mickūnaitė ir trečios vietos laimėtoja Mėta Mikulinaitė.

Šachmatininkių trenerė Virginija Savickienė pasakojo, kad čempionatas vyko devynias dienas, kasdien žaidžiant po vieną partiją.

Vaikinai ir merginos žaidė bendrame turnyre, bet merginų įskaita buvo atskira. Agnės ir Mėtos visos partijos tęsdavosi apie keturias valandas. Agnė, puikiai pradėjusi turnyrą (dvi pergalės ir  dvi lygiosios), penktame ir šeštame ratuose patyrė skaudžius pralaimėjimus prieš Prancūzijos ir Vokietijos šachmatininkus. Sužaidus visas  devynias partijas A. Mickūnaitė iškovojo  ketvirtą vietą merginų grupėje ir prisidėjo 57 reitingo taškus.

M.Mikulinaitė taip pat turnyrą pradėjo pergale, bet kitose partijose, po įtemptų kovų, tekdavo pripažinti varžovų pranašumą. Po devynių partijų Mėtos taškų kraityje – viena pergalė ir trys lygiosios bei prisidėjo 24 reitingo taškus.

Be pagrindinio turnyro partijų vyko ir papildomi turnyrai. Simultane su Čekijos šachmatininku Lukas Weissmann Mėta sužaidė lygiosiomis, o Agnė vienintelė iš simultano dalyvių įveikė varžovą.

Žaibo turnyre Agnė iškovojo antrą vietą jaunių įskaitoje. Mėta taip pat labai gerai sužaidė, užėmė šeštą vietą.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *