Sezoną pradėjo sceninio meistriškumo mokymais

Sezoną pradėjo sceninio meistriškumo mokymais / Organizatorių nuotr. Profesionalai Ukmergės teatralus mokė per praktines užduotis.

Ukmergės kultūros centro mėgėjų teatras į naują sezoną įžengė dalyvaudamas sceninio meistriškumo mokymuose. Juos vedė žinomi Lietuvos aktoriai, teatro pedagogai.

Mokymus organizavo VšĮ „Katino Murklio teatras“, įgyvendindamas rajono savivaldybės remiamą projektą „Teatro štrichai 22“.  Projektas parengtas, siekiant plėsti rajone veikiančių teatro kolektyvų narių kompetencijas. Mokymuose taip dalyvavo ir Ukmergės meno mokyklos mokiniai.

Vyko trys seminarai, surengti bendradarbiaujant su VšĮ „Šeši pojūčiai“. Kabėti kūnu mokė Jaunimo teatro aktorius Tomas Kizelis, supažindinęs su scenos judesio pratimais. Improvizuoti, pasitelkiant asociacijas, fantaziją bei kūrybiškumą, mokė aktorė, teatro pedagogė Gabrielia Kuodytė.

Aktorinio meistriškumo paslaptimis dalijosi Lietuvos rusų dramos teatro aktorius, teatro pedagogas Vidmantas Fijalkauskas, pristatęs būdus, kaip scenoje būti kitu, veikti ne žodžiu, o vidine motyvacija, paskirstyti dėmesį didelei auditorijai.

Mokymams pasibaigus dalyviai dalijasi įgytomis žiniomis, patirtimi ir taiko tai praktiškai. „Labai naudingi mokymai. Pirmiausia tuo, kad buvo daug praktinių užduočių.  Bet vertinu ir teoriją – V. Fijalkausko išaiškinimai, kaip veikia tam tikri metodai, kas, kaip pasiekiama scenoje, man labai pravertė. Ypač patiko improvizacijos – įdomios praktinės užduotys. Puikiai suprantu, kad kūnas scenoje kartais turi „kalbėti“ daugiau nei žodžiai, todėl scenos judesio pratimai reikalingi. Norėčiau dar tokių mokymų su scenos profesionalais“, – sakė mėgėjų teatro narė Asta Girnienė.

Planuojama, kad projektas „Teatro štrichai“, profesionalų mokymus papildžius kūrybiniu bendravimu su kitų miestų teatrais, taptų tęstiniu. Mokymų organizatorius tikisi, kad bendradarbiavimas su VšĮ „Šeši pojūčiai“ tęsis, o rajone veikiančių teatro kolektyvų nariai kompetencijas galės gilinti kryptingai ir nuosekliai. Įgytos žinios ir įgūdžiai pravers kuriant vaidmenis. Iš Ukmergės kilęs V. Fijalkauskas sutiko bendradarbiauti su Ukmergės kultūros centro mėgėjų teatru ir konsultuoti, statant naujus spektaklius. 

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *