Lieka prie siūlymo steigti galeriją

Lieka prie siūlymo steigti galeriją /

„Ukmergės žiniose“ rašėme apie tai, kad, uždarius miesto centre esantį knygyną, svarstoma, kaip pritaikyti šias savivaldybei priklausančias patalpas.

Rajono savivaldybė skelbia, kad praėjusią savaitę rajono meras Rolandas Janickas sušaukė pasitarimą dėl patalpų pritaikymo.

Pristatytos dvi jų panaudojimo idėjos. Savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Julius Zareckas siūlė, kad knygynas galėtų atgimti kaip Dailės galerija. Ir ne tik parodoms eksponuoti, bet ir kuruojant menininkų grupes, kaupiant jų darbus. Darbai galėtų būti eksponuojami vis kitose vietose, taip pat ir miestuose.

Pačiame miesto centre įsikūrusi galerija esą būtų dažnai lankoma ukmergiškių bei atvykstančių meno mylėtojų. Apsilankę galerijoje svečiai lankytų ir kitas Ukmergėje populiarias vietas.

Antrą pasiūlymą pateikė jaunimo reikalų koordinatorius Deividas Mickus. Jis pristatė pagrindines problemas, su kuriomis susiduria Ukmergės jaunimas – nėra susibūrimams skirtos erdvės, o jų pamėgtos kavinės nutraukė savo veiklą.

Jaunimo reikalų koordinatorius pasiūlė buvusio knygyno patalpose, po vienu stogu, įkurti galeriją, jaunimo laisvalaikio leidimo erdvę ir kavinę.

Susitikime taip pat dalyvavo savivaldybės mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, administracijos direktorius Darius Varnas, skyrių vedėjai, kultūros centro, Jaunimo laisvalaikio centro vadovės.

Po diskusijų pasirinkta J. Zarecko idėja. Ji bus pristatyta šiam klausimui nagrinėti suburtai darbo grupei ir Ukmergės rajono savivaldybės tarybai, kurios ir nuspręs „Ukmergės Senojo knygyno“ patalpų tolesnį likimą.

Šis miesto centro pastatas pastatytas XX a. pradžioje ir yra manoma, kad 1926 metais būtent šiose patalpose įsikūrė pirmasis šv. Kazimiero knygynas. Patalpos užima 140 kv. m plotą.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *