Senamiestyje surengtas roko muzikos koncertas

Senamiestyje surengtas roko muzikos koncertas /

Ukmergės senamiesčio erdvėse vis dažniau vyksta įvairių renginių.

Gedimino gatvės trečio namo kiemelyje sekmadienį surengtas muzikos klubo „Rockmergė“ organizuotas koncertas „Muzika Ukmergės senamiestyje – Sidabro“.

Gedimino gatvės 3-io namo kiemelyje po balkonais koncertavo roko grupė iš Dzūkijos „Sidabro“. Penki jauni muzikantai atliko savo muziką, pripildytą folkroko, sunkiojo roko, lyrikos. Klausiusieji atkreipė dėmesį, kad jų dainų tekstai saviti, kupini gyvenimo grožio, gamtos subtilumo, liaudies motyvų, protėvių atminimo.

Veiksmas ne tik scenoje, bet ir publikoje buvo filmuojamas. Vaizdo įrašas darytas siekiant kurti „Rockmergės“ vaizdo medžiagos istoriją. Renginio dalyviai kartu su grupe „Sidabro“ buvo kviečiami tapti šios istorijos dalimi.

Kiemelis, kuriame vyko renginys, veda į praėjimą tarp namų, kur neseniai įkurdinta nauja miestą puošianti „Žibintininko“ skulptūra. Tad vieta išties pamažu tampa meno erdve senamiestyje.

Skelbiama, kad nemokamą renginį rėmė Ukmergės rajono savivaldybė, muzikos klubas „Rockmergė“ bei Gedimino gatvės 3 namas.

Rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Lolita Gerulskienė sakė, kad koncertas surengtas, siekiant įveiklinti Ukmergės senamiesčio erdves. Veiklų senamiestyje aktyvinimas ir žmonių pritraukimas yra savivaldybės strategijos dalis.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *