Šventės aukcione – ypatingos prekės

Šventės aukcione – ypatingos prekės / Audros Genn nuotr. Renginys pritraukia ne tik ukmergiškius

Mieste įvyko „Lions“ klubo organizuotas tradicinis „Baltas vakaras“.

Ketvirtą kartą Ukmergėje vykusiame renginyje dalyvavo apie 170 žmonių. Jo metu rinkta parama autizmu sergantiems vaikams.

Renginio metu vykusiame aukcione buvo parduota labai išskirtinių dalykų – Europos plaukimo čempionės Rūtos Meilutytės asmeniniai plaukmenys su autografu, specialiai „Baltam vakarui“ pasirašyta prezidento Valdo Adamkaus knyga „Esu vienas iš jūsų: rinktinės prezidento kalbos“ bei susitikimas su žurnalistu, keliautoju Vytaru Radzevičiumi.

Surinktos lėšos bus panaudotos labdaringai Ukmergės „Lions“ klubo veiklai. Šiemet planuose – organizuoti autizmu sergantiems vaikams užsiėmimus vandenyje Ukmergės baseine. Ši veikla ne tik gerina judesius, stiprina fizinius gebėjimus, padeda įveikti turimas baimes, bet ir skatina integraciją visuomenėje. Tikimasi suburti šeimas, auginančias vaikus autistus, kad galėtų dalytis patirtimi. Pasak Ukmergės „Lions“ klubo prezidento Niko Samuolio, šiuo metu klubas ieško kvalifikuotų specialistų, kurie norėtų ir galėtų padėti įgyvendinti šią svajonę. „Dirbti su vaikais autistais – ne tik galimybė tobulėti ir augti, tačiau tai – kartu ir iššūkis“, – sakė prezidentas.

Pasak jo, taip pat planuojama organizuoti „Vaikų raidos centro“ specialistų paskaitas Ukmergės šeimos gydytojams ir pediatrams, siekiant užtikrinti savalaikę pagalbą, ankstyvą vaikų raidos sutrikimų diagnostiką regione bei šviesti visuomenę.

Vakaro metu koncertavo Ausma Motiejūnaitė, akordeonistas Lukas Petrovas, grupė „Rumba Norte“. Vakarą užbaigė DJ Saxtone. „Džiaugiamės Ukmergės įmonėmis „Baltic American Concord“, „Ukmergės melioracija“ bei visais gerais žmonėmis, kurie prisidėjo apmokant šių atlikėjų honorarus“, – dėkojo klubo prezidentas.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *