Ukrainiečiai padovanojo Ukmergei raudoną jautį

Ukrainiečiai padovanojo Ukmergei raudoną jautį / Korostenio gyventojai Ukmergei padovanojo raudoną jautį.

Trečiadienį Ukmergės rajono vadovai pasitiko iš Ukrainos miesto partnerio Korostenio atvykusius svečius – šio miesto tarybos narį Olegą Golovičiuką ir Komunalinių paslaugų tarnybos vadovą Leonidą Jakubovskį. Ukrainiečiai į Ukmergę atvyko su ypatinga dovana.

Kaip skelbia rajono savivaldybė, atgabenta dovana – mūsų miesto herbo simbolis jautis.

Laisvojo miesto teises ir herbą 1792 metais Ukmergei patvirtino Lenkijos ir Lietuvos karalius Stanislovas Augustas Poniatovskis. Vienas iš herbo elementų – raudonas jautis – Poniatovskių giminės simbolis. Kadaise gyventojai nupiešė herbą, o karalius jį patvirtino.

Iš Ukrainos atgabentas ir Korostenio miesto Šilumos technologinių įrenginių gamykloje kaip 2021-ųjų simbolis stovėjęs jautis buvo šio miesto puošmena visus metus.

Tiesa, buvo nudažytas balta spalva ir tapo populiariu gyventojų traukos objektu, prie kurio mielai įsiamžindavo.

Vėliau, pradėjus bendradarbiauti su Ukmerge ir pamačius jos herbą, ukrainiečiams kilo idėja savo jautį perdažyti raudona spalva ir padovanoti Ukmergei kaip padėkos ženklą už visokeriopą pagalbą.

Įspūdinga ukrainiečių dovana – apie 100 kilogramų sveriantis, maždaug 3 metrų ilgio ir 1,5 metro aukščio jautis – yra pagaminta iš metalo.

Šalia jaučio pastatyti Lietuvos ir Ukrainos vėliavos spalvomis šviečiantys stilizuoti šviestuvai. Šiuo metu dirbinys laikinai įkurdintas pačioje Ukmergės miesto širdyje – Vienuolyno gatvėje esančioje galerijoje „Broma“.

Visi, norintys jį apžiūrėti, gali tai padaryti. Vėliau bus nuspręsta kur jautis „apsigyvens“ visam laikui.

Pasak savivaldybės pranešimo, susitikimo metu svečiai padėkojo ukmergiškiams už paramą ir pagalbą. Aptartos humanitarinių krovinių gabenimo bei neperšaunamų liemenių kariams įsigijimo ir perdavimo galimybės.

Ukrainiečiai perdavė savivaldybės vadovams pluoštą vaikų pieštų piešinių, kuriuose vaizduojama Lietuvos ir Ukrainos draugystė, Ukmergės bei Korostenio miestų simboliai. Merui Rolandui Janickui įteiktas Korostenio miesto mero padėkos raštas.

Delegacija taip pat paliko dovaną ir bendrovės „Aljuva“ vadovui Alvydui Polkai – skęstantį rusų laivą – kaip padėką už pagalbą įsigyjant mikroautobusus Ukrainos kariams.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *