Darbininkų gatvėje numatyta rekonstrukcija

Darbininkų gatvėje numatyta rekonstrukcija /

Ukmergės Darbininkų gatvę planuojama rekonstruoti – šiuo metu rengiamas projektas. Tačiau gatvė yra senamiesčio teritorijoje. Ar tai nesukliudys jos rekonstrukcijai?

Darbininkų gatvė išties reikalauja remonto. Kaip pažymima projekte, kurį rengia MB „Kelių projektavimas“, šiuo metu jos važiuojamoji dalis yra iš asfalto dangos, žvyro bei akmenų. Vertinant situaciją nustatyta, kad vandens nuvedimas neužtikrinamas, o esami grioviai netvarkingi. Tik klausimas, kada senamiestyje esanti gatvė tos rekonstrukcijos sulauks? Štai Vilniaus gatvės remontas, po archeologinių kasinėjimų, radus radinių, atidėtas neapibrėžtam laikui.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas informavo, kad Darbininkų gatvėje archeologiniai kasinėjimai taip pat bus atliekami.

Vis dėlto projektas rengiamas. Jo sprendiniai siūlomi atsižvelgiant į miesto bendrąjį ir detalųjį planus bei galiojančius normatyvinius dokumentus.

 

Projekte numatoma, kad Darbininkų gatvė bus 3,50 m pločio, su trinkelių danga. Kairėje ir dešinėje pusėse planuojama įrengti vieno metro pločio šaligatvius. Tarp važiuojamosios dalies ir šaligatvio bortelių nebus.

Ties 10-u numeriu numatoma nedidelė žiedinė sankryža.

Nuo 10-o numerio iki 20-o projektuojama visiems eismo dalyviams skirta 3,50 m pločio privažiuojamoji gatvė su trinkelių danga. Šioje gatvėje planuojamas vienpusis eismas.

Gatvės pradžioje, ties senais garažais, numatyta išvalyti ir sutvarkyti teritoriją ir įrengti rekreacinę erdvę su vaikų žaidimų aikštele, lauko kavinuke, taku iki upelio. Atlikus statybos darbus teritorija bus sutvarkyta ir apsėta veja.

Projektas išskaidytas į tris etapus. Pirmojo metu vyktų gatvės atkarpos rekonstravimas nuo Vytauto g. iki Darbininkų g. 10 su šaligatvių ir nuovažų iki sklypų ribų įrengimu.

Antruoju etapu planuojamas gatvės atkarpų rekonstravimas nuo Darbininkų g. 10 iki Bažnyčios g. 

Trečias etapas – viešųjų erdvių Darbininkų gatvėje sutvarkymas, erdvėms numatant daugiafunkcę paskirtį. Siūloma, kad čia galėtų vykti lauko prekyba, veikti kavinė ar panašios veiklos.

Projekte nurodoma, kad  saugus eismas joje bus užtikrinamas.

Paprašius detalizuoti, kokios saugumo priemonės galėtų būti įdiegtos, D. Varnas atsakė: „Šiuo metu yra rengiami projektiniai pasiūlymai, o šioje projekto rengimo stadijoje tokie sprendiniai nėra detalizuojami. Sprendiniai bus detalizuoti techninio darbo projekto rengimo etape.“

Projektą planuojama finansuoti valstybės bei savivaldybės biudžeto lėšomis. Jo įgyvendinimas galėtų prasidėti 2023 metais. „Kokia bus jo vertė atsakysime, kai turėsime galutinį projektą“, – teigė direktorius.

Rugpjūčio 2 d. 16 val. vyksiančiame viešajame susirinkime nuotoliniu būdu MB „Kelių projektavimas“ pristatys parengtą projektą. Susipažinti su juo galima www.planuojustatau.lt arba www.ukmerge.lt. Informacija teikiama telefonu 8 602 26024.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *