V. Ženteliui įteiktas garbingas apdovanojimas

V. Ženteliui įteiktas garbingas apdovanojimas / Prezidento komunikacijos grupės nuotr. Šalies prezidentas V. Ženteliui įteikė apdovanojimą.

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda Liepos 6-osios – Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir „Tautiškos giesmės“ dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už jos vardo garsinimą pasaulyje valstybės ordinais ir medaliais apdovanojo Lietuvos ir užsienio valstybių piliečius.

Tarp jų – mūsų kraštietis vepriškis Viktoras Žentelis. Jis apdovanotas Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu.

V.Žentelis – skulptorius, įvairių plenerų ir parodų dalyvis, skulptūrų ir bareljefų, kryžių ir koplytstulpių autorius. Savo kūriniais jis įamžina Lietuvos istoriją ir puošia gimtąjį kraštą.

Vepriškio kūriniai gausiai puošia Ukmergės miestą bei visą rajoną.  Pernai pats prezidentas G. Nausėda, lankydamasis Vepriuose, apžiūrėjo V. Žentelio sukurtą vandens ratą – buvusio vandens malūno repliką.

Per iškilmingą ceremoniją Prezidento rūmų Baltojoje salėje apdovanoti mokslo ir švietimo, kultūros atstovai, Lietuvai nusipelnę verslo ir nevyriausybinių organizacijų atstovai, visuomeninių ir pilietiškumo iniciatyvų puoselėtojai, sportininkai, valstybės pareigūnai.

Valstybės apdovanojimai – tai prezidento dekretu skiriami ordinai, medaliai ir kiti pasižymėjimo ženklai, įteikiami Vasario 16-ąją ir Liepos 6-ąją.

Iš viso šią dieną prezidento dekretu apdovanota 60 asmenų.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *