Deltuvoje surengta tautodailininkės rankdarbių paroda

Deltuvoje surengta tautodailininkės rankdarbių paroda / Parodoje – tautodailininkės Emilijos Urbanavičienės kūryba.

Daiva STIMBURIENĖ

UKC Deltuvos skyriaus renginių organizatorė

Deltuvos kultūros namuose atidaryta tautodailininkės Emilijos Urbanavičienės darbų paroda. Dėl ypatingo Emilijos kruopštumo ir begalinės kantrybės sukurta gyvoji gamta nepalieka abejingų ne tik suaugusių, bet ir mažųjų lankytojų.

Parodoje puikuojasi naminiai ir laukiniai paukščiai, gamtos gėrybės. Čia ne tik pamatysite nertus balandžius, papūgas, kalakutus, antis, šarkas, bet ir galėsite paklausyti paukščių balsų bei pabandyti juos atspėti ar pamėgdžioti. Pintinėse puikuojasi raudonskruostės braškės, dygsta pirmieji grybai…

Tautodailininkė E. Urbanavičienė, gimusi ir jaunystę praleidusi Ukmergės rajono Praniukų kaime, nuo mažens apdovanota žingeidumu, širdies jautrumu, meniniais polinkiais. Iš savo mamos paveldėjo meninius gabumus audimui, mezgimui, siuvinėjimui ir kitiems rankdarbiams. Nuo jaunystės Emilija audė gražius lietuviškus audinius – yra priaudusi per keturiasdešimt lovatiesių, kitų audinių. Jos darbai buvo eksponuoti septyniolikoje įvairių parodų, septynios iš jų – personalinės.

Paroda Deltuvos kultūros namuose veiks iki liepos 5 d. Kviečiame ją aplankyti. Liksite sužavėti darbais, į kuriuos sudėta daug rankų ir širdies šilumos.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *