Pristato dainą ir skelbia apie būsimą albumą

Autorius Ukmergės žinios
Pristato dainą ir skelbia apie būsimą albumą / Ukmergiškis Tomas Krivickas – grupės „Requiem“ lyderis.

Žinomas atlikėjas ukmergiškis Tomas Krivickas ir grupė „Requiem“ pristato naują vasarišką kūrinį „Beržas“ ir pažada, kad rudenį gerbėjai sulauks naujo jų albumo.

Dainos „Beržas“ muziką sukūrė T. Krivickas, o teksto autorius – poetas Paulius Širvys. Tai trečiasis grupės „Requiem“ singlas.

„Vienu metu buvau labai pasinėręs į lietuvišką poeziją ir iš naujo atradau keletą jos perlų, vienas jų – P. Širvio eilėraštis „Aš beržas“. Jame telpa begalė jausmų ir gili audringo gyvenimo patirtis. Eilėraštis kupinas optimizmo, būtent jo šiuo permainingu metu reikia“, – atviravo T. Krivickas.

Pasak jo, P. Širvio kūrybos autorinės teisės vis dar saugomos, todėl turėjo malonumą asmeniškai pabendrauti su jo dukra Dange Širvyte, kuri jau ilgą laiką gyvena Jungtinėse Valstijose.

Gavę dukros sutikimą naudoti Pauliaus Širvio „Aš beržas“ tekstą, nusiuntė bandomąją dainos versiją, netrukus sulaukė teigiamo atsakymo.

Jau nuo liepos pradžios grupė „Requiem“ aktyviai dirbs „Rockmergės“ įrašų studijoje, kur planuoja įrašyti ir iki rudens išleisti naują albumą. Jį sudarys 12 dainų, kurių tekstų ir muzikos autorius – T. Krivickas. Tačiau bus ir kūrinių, kur „Requiem“ grupės stiliumi dainuojamos žinomų Lietuvos klasikų, tokių kaip Maironis, Kristijonas Donelaitis, P. Širvys, eilės. Taip grupė „Requiem“ nori atkreipti dėmesį į šiek tiek primirštą, bet vis dar svarbią lietuvių poeziją.

Autorius žada surengti ne tik albumo pristatymo koncertą, bet ir turą po Lietuvą.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *