Vilniaus gatvės remontas nukeliamas – archeologai aptiko radinių

Vilniaus gatvės remontas nukeliamas – archeologai aptiko radinių / Gatvės remonto darbai įstrigo. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės rajono savivaldybė buvo skelbusi, kad nuo šio pirmadienio, birželio 27 d., dėl remonto darbų Vilniaus gatvėje bus uždarytas pagrindinis miesto tiltas.

Tačiau paaiškėjo, kad tyrimus atlikę archeologai aptiko radinių, tad remontas nukeliamas.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas informavo, kad remonto darbų pradžia tapo neaiški, nes darbus atlikę archeologai rado kažkokio pastato pamatus ir šulinį. Jie dėl to skelbia, kad būtini detalieji tyrimai ir apie tai pranešė rangovui – bendrovei „Fegda“. Ši apie tai informavo užsakovą. Darbų užsakovas – Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Pasak D. Varno, detalieji tyrimai išbrangins projekto kaštus. Kada prasidės darbai visai neaišku.

„Neabejojome, kad vertingų radinių nebus, nes toje vietoje jau anksčiau buvo atlikti detalieji tyrimai“, – neslėpdamas apmaudo pirmadienį kalbėjo D. Varnas.

Anksčiau buvome skelbę, kad, pradėjus remontą, tiltas automobiliams bus uždarytas ne ilgiau nei mėnesį.

Buvo sudaromi apvažiavimo maršrutai. Iš Užupio į miesto centrą ir iš centro į Užupį transporto eismas būtų nukreipiamas autostrada. Ja važiuotų ir miesto viešasis transportas – autobusai, taksi.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *