Degustavo patiekalus, pažino žolynus…

Degustavo patiekalus

Ukmergės tolerancijos centre įvyko antrasis projekto „Ukmergės miesto gyventojų sociokultūrinių veiklų organizavimas“ renginys.

Maisto ruošimo stovykloje savo darbo subtilybėmis pasidalijo virtuvės šefas Gintaras Martinonis.

Projekto dalyviai paragavo šaltos ispaniškos gaspačo sriubos, skanavo graikiškų salotų, laukė ant grotelių keptos mėsos su kaukazietiškais prieskoniais ir garnyru. Degustaciją vainikavo desertas – itališka panakota su uogomis ir riešutų dulkėmis.

Edukaciją apie vaistinguosius žolynus vedė vepriškė Rasa Šimonienė. Dalyviai daug sužinojo apie žoleles, galėjo paskanauti Rasos paruoštų arbatų.

Renginį užbaigė Daivos Stimburienės edukacija, kurios metu dalyviai išgirdo apie bičių gyvenimą, liejo žvakes ir gavo dovanų po žvakę.

Renginį organizavo Ukmergės kraštotyros muziejus, įgyvendinant projektą, finansuojamą Europos socialinio fondo lėšomis. Projekte dalyvavo Ukmergės nevyriausybinių organizacijų nariai, gimnazistai, buvo įtraukti ir Ukmergėje gyvenantys nuo karo baisumų pabėgę ukrainiečiai. Pagal šį projektą muziejus yra numatęs surengti ir daugiau renginių.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

pažino žolynus... / Maisto ruošimo subtilybėmis pasidalijo virtuvės šefas Gintaras Martinonis.  Edukaciją „Žolynų magija“ vedė Rasa Šimonienė.

pažino žolynus... / Maisto ruošimo subtilybėmis pasidalijo virtuvės šefas Gintaras Martinonis. Edukaciją „Žolynų magija“ vedė Rasa Šimonienė.

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *