Kodėl Jūsų verslui itin svarbi vietinė paieška (local search)?

Kodėl Jūsų verslui itin svarbi vietinė paieška (local search)? /

Vietinė paieška yra tas Google laukelis dešinėje pusėje, kai parodoma išsami informacija apie įmonę, vieta žemėlapyje, darbo laikas, atsiliepimai ir t.t. Paprastai tokia vietinė paieška parodoma, kai kažkas įveda įmonės pavadinimą arba gana bendrinį paslaugos pavadinimą. Atrodo, kad ši informacija niekuo neypatinga, tačiau iš tikrųjų ji labai svarbi.

Net neužeidamas į puslapį lankytojas gali matyti Jūsų verslo darbo valandas ir telefono numerį, taip pat vietą žemėlapyje, kad įvertintų, ar įmonė yra arti, ar toli nuo jo buvimo vietos (Google seka vietas). Maža to, Google atrodo seka ir laiką, kurį lankytojai praleidžia toje vietoje. Taip parodomas grafikas, kada įmonė sulaukia daugiausiai lankytojų. Jeigu įmonė skelbia naujienas, lankytojai gali matyti ir jas. Taip pat atsiliepimus iš Google ir kitų puslapių. Tokia informacija padeda lengviau apsispręsti, ar verta bendradarbiauti su šia įmone, ar nelabai.

Jei įmonė skelbia naujienas ir akcijas per Google platformą, tokia informacija irgi rodoma viešai. Taip pat įmonės įkeltos nuotraukos, atsakymai į lankytojų užduotus klausimus. Visa tai yra pakankamai naudinga, todėl natūralu, kad Google skatina prižiūrėti vietinę paiešką.

Kaip vietinė paieška prižiūrima?

Viskas, ko reikia yra Google paskyra įmonės vardu. Tuo tikslu tiesiog einate į puslapį https://business.google.com ir įvedate savo įmonę. Vienas žmogus gali valdyti kelias įmones, tačiau geriau neperduoti šios informacijos pildymo bet kam. Rekomenduojama susikurti įmonės Google paskyrą ir per ją viską pildyti. Juo labiau, kad prireiks ir kitų Google įrankių, pavyzdžiui Analytics, Search Console ar net AdSense, jei norėsite įmonės svetainėse leisti mokamas reklamas.

Užėję į Google Bussiness paskyrą, galite pridėti savo verslo nuotraukų, pateikti įmonės aprašymą. Taip pat įjungti tam tikras funkcijas, pavyzdžiui, tiesioginį bendravimą su klientais per Google. Tai verslo plėtros įrankis. Lietuviškai ir visiškai nemokamai.

Jums reikia įvesti tikslų adresą ir pasitikslinti, ar teisingai rodoma jūsų įmonės vieta žemėlapyje. Darbo laikas taip pat svarbus.

Yra dvi nuolatos atnaujinamos informacijos skiltys – įmonės naujienos ir specialūs pasiūlymai. Informacijos ten daug rašyti neleidžia, todėl reiktų būti kaip įmanoma konkretesniam ir pateikti tik esminę informaciją. Šios informacijos atnaujinamas gali padėti susirasti naujų klientų. Labai patogu ir paprasta, nes viskas padaryta elementariai, nereikia jokių programavimo žinių.

Priklausomai nuo įmonės informacijos atnaujinimo, galima šią skiltį atnaujinti kas keletą savaičių.

Kodėl vietinė paieška tokia svarbi Jūsų verslui?

  • Atveda naujų suinteresuotų jūsų veikla lankytojų ar net klientų. Jie nebūtinai užsuka į puslapį – gali iš karto paskambinti, todėl pateikti reiktų klientų aptarnavimo skyriaus numerį.
  • Padeda geriau surasti įmonę Google Žemėlapiuose. Kai kurie žmonės mėgsta ieškoti arčiausiai esančių įmonių Žemėlapiuose, todėl ši informacija yra būtina, kad pas jus atvažiuotų nuosavo transportu.
  • Galimybė bendrauti su klientais per klausimų ir atsiliepimų skyrelį.
  • Puiki vieta reklamai ir specialiems pasiūlymams. Taip skatinami pardavimai.
  • Geras būdas pateikti daugiau vaizdinės medžiagos apie produktus ir paslaugas. Iliustracijos padeda pritraukti papildomą lankytojų dėmesį.
  • Atgalinės nuorodos, nors ir „nofollow“, tačiau jos yra iš Google.com domeno. Tai vertinga ir kokybiška nuoroda, kurią verta gauti.

Kas gali sutvarkyti vietinę paiešką ir visą informaciją?

SEO specialistai tuo užsiima kiekvieną dieną, tačiau Google padarė viską, kad šią informaciją galėtumėte supildyti patys. Aišku, profesionalų pagalba visada naudinga, tačiau iš bėdos galima viską daryti ir patiems. Tik nereiktų pamiršti atnaujinti informaciją bent kartą per mėnesį. Senos naujienos ir nebegaliojantys specialūs pasiūlymai bei akcijos dar nieko nesužavėjo…

Juo labiau, kad vietinės paieškos funkcijos nieko nekainuoja. Kainuoja tik informacijos paruošimas ir sugaištamas laikas. Tai puikus įrankis kiekvienam verslui, nesvarbu, kuo užsiima.

Norite, kad vietinę paiešką optimizuotų SEO profesionalai?

SEO generolai Jūsų paslaugoms. Susisiekite jau dabar. Ir gaukite pirmą konsultaciją visiškai nemokamai visais Jums rūpimais SEO klausimais.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *