Ūkininkų tikslas 2022 metais – tikslioji žemdirbystė

Ūkininkų tikslas 2022 metais - tikslioji žemdirbystė /

Kasdien pasaulis žengia vis lengvesniu keliu dėka inovatyvių sprendimų, naujausių technologijų, kurios padeda kasdieniame gyvenime. Ne išimtis yra ir žemės ūkio sektorius. Čia diegiamos naujovės leidžia efektyviau dirbti, sutaupant įvairias sąnaudas: nuo kuro iki žmogaus darbo jėgos.

Tikslioji žemdirbystė

Žemės ūkis išgyvena evoliuciją – technologijos tampa nepakeičiama kiekvieno komercinio ūkio dalimi. Naujos tikslaus žemės ūkio įmonės kuria technologijas, kurios leidžia ūkininkams maksimaliai padidinti derlių kontroliuojant visus augalininkystės kintamuosius, tokius kaip drėgmės lygis, kenkėjų įtampa, dirvožemio sąlygos ir mikroklimatas. Tikslusis žemės ūkis, suteikdamas tikslesnius pasėlių sodinimo ir auginimo būdus, leidžia ūkininkams padidinti efektyvumą ir valdyti išlaidas.

Tiksliojo žemės ūkio bendrovės rado didžiulę galimybę augti. Neseniai paskelbtoje „Grand View Research, Inc.“ ataskaitoje prognozuojama, kad tikslaus žemės ūkio rinka iki 2025 m. pasieks 43,4 mlrd. USD. Besiformuojančią naujos kartos ūkininkų grupę traukia greitesni, lankstesni startuoliai, kurie sistemingai padidina pasėlių derlių.

Lygiagretaus vairavimo sistema

Šiuolaikinis žemės ūkis remiasi tikslaus ūkininkavimo principu – žemės ūkio gamybos valdymo metodu, naudojant įvairias technologijas, siekiant gauti aukščiausios kokybės derlių ir sumažinti kuro sąnaudas bei sutrumpinti darbo laiką. Viena iš šių technologijų, leidžiančių pagerinti laukų apdirbimo kokybę ir darbo greitį, kuo labiau sumažinant žmogiškojo faktoriaus įtaką, yra lygiagretaus vairavimo sistema.

Pagrindinis lygiagretaus važiavimo sistemos uždavinys – pašalinti praleidimus ir pasikartojančius pravažiavimus, tai yra užtikrinti, kad atliekant darbus įranga judėtų lygiagrečiai ankstesniam praėjimui. Taip pat lygiagretaus važiavimo sistema užtikrina nepriekaištingą tikslumą atliekant lauko darbus, taip pat ir prasto matomumo sąlygomis ir net naktį. Lygiagretaus vairavimo sistema veikia GPS / GLONASS stebėjimo pagrindu ir apima įvairios įrangos kompleksą nuo kurso indikatoriaus iki automatinės vairavimo sistemos.

Patikima žemės ūkio technikos parduotuvė Lietuvoje – iAgro.lt – siūlo garsaus prekės ženklo lygiagretaus vairavimo sistemą. Tai yra pasaulyje pirmaujanti tikslios padėties nustatymo ir automatizavimo įrangos kūrėja ir gamintoja, turinti daugybės metų patirtį žemės ūkio srityje. Jie  gamina platų vairavimo ir navigacijos sistemų asortimentą, purškimo, sėjos, sodinimo, trąšų barstymo, taip pat užtikrina automatizuotą sekcijų valdymą ir dozavimo greitį. 

Blockchain

Dėl greitai gendančio maisto pobūdžio visa maisto pramonė yra labai pažeidžiama dėl klaidų, kurios galiausiai paveiks žmonių gyvenimus. Kai per maistą plintančios ligos kelia grėsmę visuomenės sveikatai, pirmas žingsnis siekiant pagrindinės priežasties analizės yra susekti užteršimo šaltinį ir netoleruojamas netikrumas.

„Blockchain“ gali būti naudojama sprendžiant tokias neatidėliotinas problemas kaip sukčiavimas maistu, saugos atšaukimai, tiekimo grandinės neefektyvumas ir maisto atsekamumas dabartinėje maisto sistemoje.

Todėl atsekamumas yra labai svarbus maisto tiekimo grandinei. Dėl dabartinės komunikacijos maisto ekosistemoje sistemos atsekamumas yra daug laiko reikalaujanti užduotis, nes kai kurios susijusios šalys vis dar seka informaciją popieriuje. Blockchain struktūra užtikrina, kad kiekvienas žaidėjas maisto vertės grandinėje generuotų ir saugiai dalintųsi duomenų taškais, kad sukurtų atskaitingą ir atsekamą sistemą. Didžiulius duomenų taškus su etiketėmis, kurios paaiškina nuosavybės teisę, galima greitai įrašyti be jokių pakeitimų. Dėl to, maisto prekės kelionės nuo ūkio iki stalo įrašą galima stebėti realiuoju laiku.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *