Muziejų naktis sutraukė šimtus lankytojų

Muziejų naktis sutraukė šimtus lankytojų / Teatralai Ukmergės senamiestį pristatė per tarpukario žmonių istorijas. Benitos Kaselytės nuotr.

Europos muziejų naktis po dvejų metų pertraukos sugrįžo į Ukmergę.

Šiųmečiame renginyje – miesto apžvalga iš bokšto, muziejaus ekspozicijos ir teatralizuota ekskursija.

Renginio dieną buvo galima nemokamai apsilankyti senosios gaisrinės bokšte ir pasigrožėti miesto panorama. Vienoje pusėje atsiveria senamiesčio pastatai, stogai ir gatvelės, kitoje – vaizdas į Pilies parką ir upę.

Kadangi prie bokšto nusidriekė ilga eilė, kiti apžiūrinėjo  atnaujintą muziejaus ekspoziciją, visuomenei atidarytą kiek daugiau nei prieš metus.

Ji lankytojus sužavėjo inovatyvumu ir interaktyvumu.

Renginį vainikavo teatralizuota ekskursija po Ukmergės senamiestį. Ukmergės kultūros centro mėgėjų teatro aktoriai atskleidė tarpukario Ukmergės veidą. Į senamiestyje esančius pastatus ekskursijos dalyviai galėjo pažvelgti per tarpukario žmonių istorijas. Šie, ne kitaip kaip ir nūdienos ukmergiškiai, pykosi, mylėjo, apkalbėjo ir užjautė. Ekskursijoje buvo perteiktas daugiatautės Ukmergės vaizdinys, suvaidinti tarpukario miestiečių pokalbių fragmentai. Personažų pasakojimai buvo surinkti iš pranešimų spaudoje apie tų dienų aktualijas. Scenarijaus autorė ir režisierė – Skaistė Vasiliauskaitė-Dančenkovienė.

Muziejaus naktyje apsilankė gausus būrys ukmergiškių. Tačiau buvo žmonių, kurie tą vakarą tikėjosi ilgesnio muziejaus darbo laiko ar net, kad muziejus dirbs ir naktį.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *