Žygiavo už mamas ir su mamomis

Žygiavo už mamas ir su mamomis / Ukmergiškiai žygiuodami paminėjo Mamos dieną. Dainiaus Vyto nuotr.

Motinos dienos proga Ukmergėje surengtas tradicinis žygis „Gamtos taku su Motinos balsu“. Jame dalyvavo per 50 suaugusiųjų ir vaikų.

Tradiciškai žygiuojama iš Ukmergės į Deltuvos seniūnijoje esantį jau išnykusį Baraučiznos kaimą, greta kurio yra Armonos geologinis draustinis. Nors finišo vieta visą laiką ta pati, maršrutas kasmet vis kitas. Šiemet keliauta nuo Statikų priemiestinių autobusų stotelės, stabtelint prie Dirvonų (Šakelos) ežero, žygiuojant Kauno plentu per Laibiškius iki Baraučiznos.

Pasiekę kelionės tikslą žygio dalyviai buvo įtraukti į veiklas: suaugusieji iš skiautinių, margindami juos batikos būdu, kūrė bendrą paveikslą, o mažieji iš kankorėžių pylė mamos meilės dydžio kalną.

Vėliau – meditacija gamtoje.  Veiklas užbaigė skanaudami ant laužo virtą košę, keptą duoną, žolelių arbatą. Koše vaišino kalvis Andrius Janulis ir UAB „Omita“.

Žygis rengiamas nuo 2018-ųjų ir šiemet yra sveikatinimo programos, skirtos fizinei ir psichologinei sveikatai gerinti, dalis. Programos metu žmonės skatinami daugiau laiko praleisti gryname ore, judėti, bendrauti, o stresui mažinti mokomi pasitelkti meno terapiją bei meditaciją. 

Programa įgyvendinama bend-radarbiaujant su psichologijos studija „Laimės namai“, kurios įkūrėja Jurgita Vasiliauskienė veda meno terapijos užsiėmimus.

Žygio metu rinktos lėšos kitam šių metų renginiui – „Pagauk vasarą su suknele“, kuris vyks pirmąjį birželio penktadienį ant Ukmergės piliakalnio.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *