Teatralai lavino scenos įgūdžius

Teatralai lavino scenos įgūdžius / Seminaro dalyviai.

Ukmergės teatro kolektyvų nariai dalyvavo praktiniame scenos kalbos seminare „Aiškus, suprantamas, paveikus kalbėjimas“, kurį vedė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto Teatro katedros docentė Danutė Vaigauskaitė.

Ji yra paruošusi ne vieną studentų kursą, išleidusi knygas „Balso lavinimo technika“ ir „Sceninio balso lavinimas“, veda seminarus mėgėjų teatrų nariams bei įvairioms profesinėms grupėms.

Seminaro Ukmergėje metu vyko balso lavinimo pratybos. Dalyviai sužinojo pratimų, leidžiančių lavinti balsą, plėsti jo galimybių ribas, didinti ištvermę, sužinojo, kaip pritaikyti balsines galimybes savo veikloje. Taip pat susipažino su veiksmine kūrinio analize ir jos taikymu, logikos svarba.

Įgytos žinios bei įgūdžiai pravers ne tik scenoje, dalyvaujant mėgėjų teatro veikloje, bet ir gyvenime. Švietimo, kultūros, meno ir kai kurių kitų profesijų darbuotojams balsas yra pagrindinis įrankis. Įtaigus, emocionalus ir lankstus balsas padeda bendrauti, perduoti informaciją ir pasiekti norimą tikslą.

Seminare mokėsi Ukmergės kultūros centro mėgėjų teatro bei Vaikų ir jaunimo teatro studijos „Nykštukas“ aktoriai, Želvos skyriaus darbuotoja, VšĮ „Katino Murklio teatras“ nariai.  Jie gavo kultūros ir švietimo darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo programos pažymėjimus, džiaugėsi neeiline patirtimi, suteikusia  žinių ir dar daugiau motyvacijos.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *