Kodėl prastai miegate naktį?

Kodėl prastai miegate naktį? /

Ar būna taip, jog didžiąją dalį nakties prasivartote lovoje, tačiau kietai įmigti nepavyksta? Ar dažnai nubundate, o ryte nesijaučiate pailsėję? Kokybiškas miegas didele dalimi susijęs su dienos sėkme, mūsų nuotaika, darbingumu. Tad jei prastas miegas vargina ilgiau, tikslinga išsiaiškinti to priežastis, kad galėtumėte efektyviai problemos atsikratyti. Štai keli aspektai, kurie gali būti Jūsų prasto miego kaltininkai.

Stresas

Šis daugelio priešas neigiamai veikia nemažai gyvenimo sričių, ne išimtis ir miegas. Jei dieną patiriate stresą, nerimą, tikrai didelė tikimybė, kad miegosite prastai, tad prieš einant miegoti verta atsipalaiduoti, galbūt pasilepinti šilta vonia ar raminančia arbata su knyga rankose.

Tonizuojantys gėrimai

Didelė tikimybė, kad miegosite prastai, jei prieš miegą vartosite tonizuojančių gėrimų, pavyzdžiui, kavos, stiprios arbatos, energetinių gėrimų, kurie suteiks priešingą efektą ir neleis užmigti.

Elektroniniai prietaisai

Tikriausiai neretas iš Jūsų atsigulę į lovą dar mėgsta peržvelgti socialinių tinklų įrašus ar naujienas portaluose, tiesa? Telefonų, planšetinių kompiuterių ir kitų įrenginių skleidžiama mėlyna šviesa gali sumažinti melatonino – miego hormono – gamybą, skatinti smegenų veiklą. Tad ruošiantis į lovą namų internetas turėtų būti išjungtas, o visi prietaisai padėti atokiau. Vadovaukitės taisykle, jog miegamasis – ne vieta ekranams.

Nepatogus čiužinys

Per minkštas ar per kietas, girgždantis, išgulėtas ar kitokį diskomfortą keliantis čiužinys – gana dažna prasto miego problema. Štai kodėl renkantis čiužinį verta tam skirti daug dėmesio ir išsirinkti idealiai tinkantį. Čiužiniai – gero miego garantas.

Temperatūra miegamajame

Jei kambaryje, kuriame miegate, bus per karšta ar per šalta, taip pat yra didelė tikimybė, kad geru miegu nepasidžiaugsite. Paprastai 18–20 laipsnių laikoma optimalia temperatūra geram miegui.


antčiužiniai

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *