Moksleivių bendrovės pristatė savo gaminius

Moksleivių bendrovės pristatė savo gaminius / Jono Basanavičiaus gimnazijos bendrovė laimėjo I vietą. Mokinius pasveikino rajono meras Rolandas Janickas.

Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje vyko III-iasis „eXpo 2022“ renginys, kurio metu 36-ios jaunosios mokinių bendrovės iš Ukmergės, Jonavos, Kėdainių, Molėtų, Širvintų, Švenčionių ir Utenos pristatė savo gaminamą produkciją.

Renginyje dalyvavo moksleiviai iš penkių Ukmergės rajono gimnazijų ir mokyklų,

Buvo pardavinėjami įvairūs dalykai: 3D formos sausainių formelės, muilai, kvepalai, daugkartiniai vaško maišeliai-drobelės, konditerijos produkcija ir gaminiai iš medienos.

Antano Smetonos gimnazijos moksleivių bendrovė dalį gauto pelno už parduotus gaminius nutarė skirti paramai Ukrainai.

Ukmergės regioninėje „eXpo 2022“ parodoje susirinkusiuosius sveikino Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas, administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė, VšĮ Lietuvos Junior Achievment direktorė Andželika Rusteikienė, Ukmergės TVM direktoriaus pavaduotojas Rimantas Jankūnas ir kiti.

Rajono savivaldybės Švietimo kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas papasakojo, kad 2018 metais mokyklose pradėtos kurti pirmosios bendrovės, o dabar tokių bendrovių yra kone kiekvienoje mokykloje. Ši veikla skatina jaunimo verslumą ir tikimasi, kad jaunųjų bendrovių judėjimas, pristatant savo kurtą produkciją, Lietuva neapsiribos, bet sieks ir užsienį.

2019-aisiais Ukmergės kultūros centre įvyko pirmoji mugė, o antrąją teko rengti nuotoliniu būdu.

V.Kalinas sakė, kad šiųmetės mugės dalyvius vertino 20-ies narių komisija, sudaryta iš verslo ir mokslo sričių atstovų. Su jaunaisiais kūrėjais jie dalijosi patirtimi ir patarimais.

Pasak skyriaus vedėjo, šiemet vyksta dešimt regioninių mugių, kurių laimėtojai susitiks respublikiniame renginyje.

Ukmergėje nugalėtojais tapo Jono Basanavičiaus gimnazijos bendrovė „Star“, kurianti kvapus ir pristačiusi Ukmergės kvapą. Jai atiteko pagrindinis prizas – galimybė atstovauti regionui nacionaliniame renginyje. Taip pat – partnerių pusryčiai su rajono meru.

„eXpo 2022“ dalyviams ir svečiams koncertavo grupė „Down up Stairs“.

Renginio organizatoriai: Ukmergės rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyrius, Ukmergės švietimo pagalbos tarnyba, Ukmergės TVM.

 

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *