„Miško broliai“ siunčia paramą Ukrainos kariams

„Miško broliai“ siunčia paramą Ukrainos kariams / „Miško broliai“ kartu su rėmėjais ruošia techniką Ukrainos kovotojams.

Klubas „Miško broliai“ renka lėšas, kad įsigytų padidinto pravažumo automobilį, kurį perduos Ukrainos kovotojams. Dar vieną karui pačių paruoštą bagį ukmergiškiai, talkinant bendraminčiams, jau išgabeno.

Kovo viduryje klubas paskelbė renkantis lėšas padidinto pravažumo automobiliui, kurį įsipareigojo techniškai parengti ir išsiųsti į Ukrainą. Klubo nariai tokiam darbui turi žinių ir patirties. Visuomenė raginta jungtis prie iniciatyvos, pervedant lėšas į šiam tikslui skirtą klubo sąskaitą. Skelbta, jog, nesurinkus pakankamos sumos, visos surinktos lėšos bus pervestos į organizacijos „Blue/Yellow“ sąskaitą. Tačiau „Miško brolių“ sumanymas sulaukė palaikymo.

Klubo vadovas Artūras Grigucevičius sakė, kad daug žmonių jau paaukojo jų paskelbtai akcijai „Broliai broliams“. Trūksta nedaug, kad būtų surinkta visa suma. Reikalingos markės automobilių kainos, perkant Lietuvoje, prasideda nuo 6 tūkst. eurų. Nupirkus, dar teks investuoti į jo techninę apžiūrą ir pritaikymą karo sąlygoms. „Automobilis keliaus tiesiai į frontą, tad turi būti patikimas. Negali lemiamu momentu neužsivesti. Juk nuo to priklausys žmonių gyvybės“, – kalbėjo A. Grigucevičius.

Įgiję automobilį vyrai atliks nuodugnią jo patikrą – variklio, akumuliatoriaus, važiuoklės ir t. t. Greičiausiai reikės pakeisti tepalus, padangas. Paruošimo darbai gali užtrukti savaitę ir ilgiau. Tai priklausys nuo automobilio būklės ir kiek darbų reikės padaryti. Skaičiuojama, kad visiškai paruošto automobilio vertė sieks 7 ar net 8 tūkst. eurų. „Galbūt kuris nors automobilių servisas norės prisidėti. Jeigu neatsiras norinčiųjų, tai darysime iš savų ar surinktų lėšų“, – sakė „Miško brolių“ vadovas.

Pasak jo, klubas bendradarbiauja su organizacija „Praeities žvalgas“, kuri organizuotai gabena paramą į karščiausius karo taškus.

Ukmergiškiai jau žino, kam automobilis bus paskirtas ir kur naudojamas. 

O kol jam renkami pinigai, klubas iš savo turimų resursų paruošė vieną bagį ir jį jau išsiuntė į Ukrainos frontą. Tam panaudojo klubo biudžeto santaupas. Bagio „Arctic Cat Wildcat 1000“ vertė – 5 tūkst. eurų. Pasak A. Grigucevičiaus, tokie bagiai naudojami ir Lietuvos kariuomenėje specialiosioms užduotims. „Jis patogus tuo, kad yra labai manevringas ir gali važiuoti bekele, tad tikrai turėtų pasitarnauti kovotojams“, – sakė klubo vadovas.

Anot jo, nors planavo išsiųsti vieną transporto priemonę, bet greičiausiai išsiųs tris, nes finansiškai prisidėjo klubo draugai iš Airijos. Jų dėka dar viena transporto priemonė jau pasiekė Lietuvą. Ją reikės ne tik techniškai parengti, bet ir sutvarkyti teisinius dovanojimo formalumus, registraciją ir organizuoti nugabenimą į Ukrainą.

A.Grigucevičius sakė, kad registrų centre žiūrima geranoriškai ir dokumentai sutvarkomi greitai.

Automobilį klubo nariai planuoja į Ukrainą lydėti patys.

Kartu į Ukrainą keliaus „Miško brolių“ pagalbos siuntos ukrainiečiams – karo lauko virtuvė, maisto daviniai, pirmosios medicininės pagalbos priemonės. „Humanitarinę pagalbą civiliams jau teikia daugybė organizacijų. Kadangi mūsų klubas karinis, padedame kariškiams“, – paaiškino A. Grigucevičius.

Klubo vadovas sakė, kad akcija nėra baigtinė – kol žmonės aukos, ji tęsis. Patikino, kad viskas yra skaidru ir daroma nuoširdžiai. Per „Praeities žvalgą“ užmegzti ryšiai su Ukrainos kovotojais. Parama juos tikrai pasieks.

Finansinė pagalba vis dar reikalinga. Norintieji prisidėti gali aukoti į sąskaitą: klubas „Miško broliai“, kodas 302723106, a. s. LT867300010153393629.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *