Ką žinote apie personalo administravimą?

Ką žinote apie personalo administravimą? /

Personalo valdymas ir personalo administravimas – du procesai, kurie įmonėje vyksta nuolat. Jokia paslaptis, kad savo ateitį strateguojančios įmonės itin daug dėmesio turi skirti personalo valdymui, nes tai yra būdas užauginti ir išlaikyti stiprią komandą. O kas gali padėti įmonėms įveikti personalo administravimo rūpesčius? Atsakymą į šį svarbų jums klausimą rasite čia.

Kada prasideda personalo administravimo procedūros?

Personalo administravimo procedūros prasideda tada, kai įmonėje įdarbinamas pirmas darbuotojas. Žinoma, iki tol, kol darbuotojas įdarbinamas, yra atliekama visa eilė kitų procedūrų – tai darbuotojų paieška, vertinimas ir atranka. 

Darbuotojų įdarbinimas

Kiekviena įmonė yra gyvas organizmas, kuri auga, kinta ir tobulėja. Įmonės augimas didele dalimi yra susijęs su žmogiškaisiais ištekliais. Net ir įmonėse, kuriuose darbuotojų kaita yra itin maža, į komandas įsilieja ir nauji nariai. O tam, kad komanda oficialiai pasipildytų naujais nariais, būtina atlikti darbuotojų įdarbinimo procedūras. Darbuotojų įdarbinimas – tai viena iš personalo administravimo sudedamųjų dalių, kurios metu yra parengiami įdarbinimo dokumentai, suformuojama naujo darbuotojo asmens byla bei pateikiamas pranešimas SoDrai apie prasidėjusius darbo santykius. Įdarbinimo metu nauji komandos nariai yra supažindinami su įmonės tvarką reglamentuojančiais dokumentais tam, kad žinotų bendrą visiems darbuotojams galiojančią tvarką, tikslus ir prioritetus.

Einamųjų personalo reikalų administravimas

Personalo administravimas nesibaigia darbuotojų įdarbinimu, nes tai tik viena iš personalo administravimo procedūrų. Būtina paminėti, kad personalo administravimas yra nenutrūkstantis procesas, apimantis daugybę techninių užduočių, kurios turi būti atliekamos savalaikiai ir nuolat. Einamųjų personalo reikalų administravimas apima tokias užduotis, kaip darbo grafikų bei darbo apskaitos žiniaraščių rengimas, periodinių privalomosios sveikatos patikrinimų organizavimas bei kontrolė, įvairių įsakymų, susijusių su darbo santykiais, rengimas (atostogų įsakymai, komandiruočių įsakymai ir t. t.), darbuotojų asmens bylų tvarkymas, pranešimų teikimas SoDrai ir daugybę kitų.

Darbuotojų atleidimas

Kiekvienoje įmonėje ateina diena, kai tenka atsisveikinti su kai kuriais komandos nariais. Vieni išeina užtarnauto poilsio, kiti nori save išbandyti kitose įstaigose ir t. t. Nepriklausomai nuo to, dėl kokių priežasčių skiriasi darbuotojo ir darbdavio keliai, darbo santykių pabaiga turi būti tinkamai įforminta. Atleidimo įforminimas – tai dar viena iš personalo administravimo procedūrų, kurią sudaro tokios užduotys, kaip darbuotojo atleidimo dokumentų parengimas bei pranešimo SoDrai apie pasibaigusius darbo santykius pateikimas.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *