Kokia spalva praktiškiausia vonios kambaryje?

Kokia spalva praktiškiausia vonios kambaryje? /

Įprasta matyti nepriekaištingai baltai įrengtus vonios kambarius. Tačiau žmonės vis labiau linksta eksperimentuoti ir išbando pačius netikėčiausius spalvų derinius. Tarp gausybės atspalvių yra sunku nepasimesti – kurios spalvos yra tinkamiausios vonios kambariui?

Klasikinė balta

Švarus baltas vonios kambarys – tai klasikinis stilius. Vonios kambarys paprastai yra viena mažiausių patalpų namuose, todėl bet kokios tamsios spalvos tik sumažins erdvę. Tamsūs atspalviai taip pat gali iškraipyti šviesą, todėl žmonėms, kuriems reikia aiškios šviesos plaukams ir makiažui sutvarkyti, gali kilti problemų. Ryškios baltos spalvos atvers erdvę. Šie tonai nesenstantys, švarūs ir dera su beveik visomis plytelėmis. Svarbu rinktis dažus su plaunama apdaila, kad spalva išliktų graži.

Kad suardytumėte tvarkos įspūdį, pasirinkite įvairias tekstūras. Išbandykite skirtingų formų plyteles ant grindų, o sienas puoškite ryškiais dažais ir visiškai baltais akcentais. Jei vien tik baltos spalvos kambaryje jums per daug, pabandykite viską sušildyti naudodami šviesaus medžio aksesuarus arba švelnesnius neutralius atspalvius. Galite rinktis ryškius elementus: apsvarstykite geltoną, rožinę ar žalią spalvą. Sukurti dailią kambario paletę padės Adma unitazų asortimentas.

Jei ryški balta spalva jums atrodo per daug intensyvi, išbandykite kreminę. Ši klasikinė baltos spalvos alternatyva šaltesnėms, tamsioms erdvėms suteikia šilumos. Neutrali kreminė spalva puikiai dera su švelnesnėmis akcentinėmis spalvomis, pavyzdžiui, šviesiai rožine, švelnia levandų arba metalo spalva. Tai klasikinis, bet tikrai ne nuobodus pasirinkimas.

Neutrali taupe spalva

Taupe yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori rinktis neutralią spalvą ir suteikti erdvei šilumos. Šis rudai pilkas atspalvis vienu metu yra ir klasikinis, ir modernus. Galima rinktis iš kelių taupe atspalvio variantų, kurių kiekvienas suteikia erdvei šiek tiek kitokį įspūdį. Sunkesnis rudas taupe atspalvis suteikia daugiau žemiškumo, o pilkas variantas yra nuotaikingesnis ir modernesnis. Jei norite spalvingesnio sprendimo, išbandykite šviesesnį taupe atspalvį su violetiniu pagrindu.

Pilka – ir raminanti, ir neutrali

Švelni šviesiai pilka spalva yra puikus būdas išlaikyti neutralumą ir kartu pridėti šiek tiek akcento. Ji suteikia vėsinančių granito ir betono medžiagų įspūdį, tačiau vis tiek yra gana raminanti. Norėdami subalansuoti vėsius tonus, pabandykite įmaišyti tamsaus medžio elementų, grindų ar baldų, kad kambarys sušiltų. Jei norite klasikinės išvaizdos, rinkitės paprastus neutralius akcentus. Tačiau jei trokštate ryškesnio varianto, pagyvinkite kambarį spalvotais aksesuarais, pavyzdžiui, ryškiais rankšluosčiais ar raštuota dušo užuolaida. Šiuo atveju galite nevaržomai rinktis spalvas, nes pilka dera su beveik viskuo – nuo švelniai rožinės iki ryškiai oranžinės.

Jei ieškote dramatiškesnio vonios kambario įvaizdžio, išbandykite medžio anglį. Tai nuotaikingesnė, rafinuotesnė švelniai pilkos spalvos alternatyva. Nors ji šiek tiek tamsesnė, turi šiltų elementų, todėl yra gana universali. Ji suteikia vonios kambariui jaukumo, bet vis tiek išlaiko šiuolaikiškumą. Medžio anglis puikiai dera su natūraliais medžio tonais ir metalo akcentais. Taip erdvė tampa labai prašmatni, bet ir atpalaiduojanti.

Dangaus žydra ir jūros mėlyna

Kalbame apie nuostabų mėlyną atspalvį, kurį matote, kai pažvelgiate į dangų. Neįmanoma neatsipalaiduoti, kai jus supa šis svajingas atspalvis. Naudodami šviesiai mėlyną spalvą sienoms, sukursite SPA pojūtį.

Tačiau tą pačią atmosferą galite sukurti ir naudodami žydrą kaip akcentinę spalvą. Ji puikiai dera su baltomis plytelėmis ir apdailos detalėmis. Taip susidaro skaisčiai mėlyno dangaus su pūkuotais baltais debesėliais saulėtą dieną įspūdis. Jei norite prislopinto varianto, suteikiančio ramybės pojūtį, išbandykite žydrą su pilkesniu pagrindu.

Mėlyna jūros spalva – būtent tokia, kokią matote tropikų paplūdimyje. Nors ši spalva ryški, ji neįtikėtinai raminanti, todėl puikiai tinka šeimos vonios kambariui. Ji akimirksniu sukuria atsipalaidavusį paplūdimio stilių, kuris visus metus leis pajusti atostogų nuotaiką. Pabandykite ją derinti su gaiviais baltais atspalviais.

Šviesiai žalia artumui su gamta

Dekoruojant žalia spalva sukuriamas artimas ryšys su gamta. Tai labai raminanti spalva, padedanti šviesiam ir saulėtam kambariui suteikti vėsos efektą. Šis atspalvis puikiai dera su kitais gamtos įkvėptais žemiškais tonais, pavyzdžiui, ruda, taupe ir smėlio. Keletas populiariausių šviesiai žalios spalvos variantų yra šie: dulkėtas nefritas ar šalavijas, kurie suteikia daugiau žemiškumo, arba jūros putos ir mėtos, kurie suteikia daugiau ryškumo ir linksmumo.

Verta apsvarstyti ir pistacijų žalią. Ši spalva yra šiek tiek ryškesnė nei anksčiau minėti šviesiai pasteliniai žalios atspalviai. Pistacijų žalia įneša energijos pliūpsnį į kambarį, tačiau per daug nekrenta į akis. Ji puikiai dera su ryškiais baltais akcentais, sukurdama elegantišką ir rafinuotą vonios kambario stilių. Jei norite pistacijų žalią sušvelninti, derinkite su natūralia mediena ir rudomis spalvomis, taip kurdami žemiškesnę atmosferą.

Kokių spalvų reikėtų vengti?

Auksinė geltona ar smėlio spalva nedera su daugeliu plytelių ir apdailos detalių. Dėl šios priežasties dizaineriai įvardina aukso atspalvį kaip blogiausią vonios kambario pasirinkimą.

Alyvuogių žaluma arba purvina ruda spalva – jos ne tik sumažina vonios kambarį. Jų atspalvis labai panašus į pelėsį ir grybelį. Po kelerių metų bus sunkiau pastebėti vonios kambaryje susikaupusias nuosėdas, todėl problemos gali būti užfiksuotos per vėlai. Dėl to nevertėtų pasirinkti ir tamsių kampų – taip lengviau paslėpsite nešvarumus, todėl bus sunkiau juos kruopščiai išvalyti.

Pantone 448C, purvinai rudas atspalvis, buvo išrinktas bjauriausia spalva pasaulyje. Net įrodyta, kad ji blogina nuotaiką. Tai – pakankamas įspėjimas vengti šios spalvos vonios kambaryje.

Raudona spalva yra įdomi ir unikali, bet ji tinka tik prie baltų plytelių ir labai greitai pasensta. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad apelsinų ir ryškiai raudona spalva pernelyg stimuliuoja protą. Taigi raudonos ir oranžinės sienos namuose nepadės atsipalaiduoti, o to tikrai norite savo vonios kambaryje.

Balta – tikrai ne vienintelė vonios kambariui tinkanti spalva. Šią patalpą galima įsirengti žaliai, mėlynai, pilkai ar žemiškais tonais. Svarbiausia, kad pasirinktas atspalvis atpalaiduotų ir sukurtų estetinį vaizdą.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *