Vaikai dalyvavo protų mūšyje

Vaikai dalyvavo protų mūšyje / Vaikai suskirstyti į 3 komandas. Daivos Šermukšnienės nuotr.

Genė VAITKŪNIENĖ

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Šventupės padalinio vyresnioji bibliotekininkė

Valstybinės lietuvių kalbos komisijos iniciatyva organizuojamoms Lietuvių kalbos dienoms Šventupės biblioteka numatė surengti ne vieną renginį.

Pirmasis kartu su kultūros skyriaus darbuotoja Daiva Šermukšniene buvo organizuotas Vidiškių pagrindinėje mokykloje. Penktokai dalyvavo protų mūšyje „Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi“.

Prieš žaidimą mokytoja Raimonda Troškienė pristatė Lietuvių kalbos dienų tikslus, buvo aptartos žaidimo taisyklės, suskirstytos komandos – „Spalvoti pieštukai“, „Gudručiai“ ir „300 IQ“.

Moksleiviai atsakinėjo į klausimus apie lietuvių kalbos puoselėtojus ir kūrėjus, knygų personažus, spėjo mįsles, spėliojo naujadarų, svetimybių, senovinių, tarmiškų žodžių reikšmes.

Po trijų turų paaiškėjo, kad „Spalvoti pieštukai“ ir „Gudručiai“ surinko vienodą taškų skaičių. Šiek tiek nuo jų atsiliko trečioji komanda. Bet vieningai buvo nutarta, kad laimėjo visi – daug ką žinojo, o kas buvo negirdėta – sužinojo viktorinos metu. Dalyvius pradžiugino saldūs mokytojos paruošti prizai, bibliotekininkės įteikti suvenyrai.

Dėkojant mokytojai už paramą, organizuojant renginį, jai įteiktas bibliotekos parengtas 2022 metų kalendorius „Šventupės dvaras. Krašto istorijos ir legendos“.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *