Gerbiami ukmergiškiai, įmonių ir įstaigų vadovai, verslininkai,

Gerbiami ukmergiškiai

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, jau pirmąją dieną žuvo 137 ukrainiečiai, virš 300 sužeisti, tūkstančiai traukiasi iš karo zonos.

Ukmergės rajono savivaldybė Ukrainoje turi ilgametį miestą partnerį – Podolės Kamenecą, su kuriuo tvirta draugystė užsimezgė dar 1990 metais, ekonominės blokados metu. Tąkart Podolės Kameneco taryba pirmoji kreipėsi į Lietuvos Respublikos Aukščiausiąją tarybą, pareikšdama pagarbą Lietuvai už drąsą siekiant laisvės ir pasiūlė bendravimą ir bendradarbiavimą. Ukrainiečiai ištiesė pagalbos ranką ekonominės blokados sunkumus patiriantiems ukmergiškiams, taip prasidėjo Ukmergės ir Podolės Kameneco bičiulystė, kurią 1991 metais vainikavo pasirašyta abiejų miestų pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.                                                                                         

Šiandien mes privalome padėti karo siaubą išgyvenantiems Podolės Kameneco miesto gyventojams, negalime jiems atsukti nugaros.

Vakar savivaldybę pasiekė elektroninis Podolės Kameneco miesto mero Mykhailo Positko laiškas, kuriame prašoma jiems padėti šioje sudėtingoje situacijoje – priimti evakuotus asmenis, jei prireiktų, suformuoti humanitarinę pagalbą regionui ar imtis kitų veiksmų.

Ukmergės rajono savivaldybė jau ruošia patalpas kad užtikrintų saugią pastogę, maitinimą ir kitus poreikius bėgantiems nuo karo ukrainiečiams, kadangi šiuo metu greičiausia mūsų parama jiems gali būti finansinė, atidaryta specialioji paramos sąskaita Podolės Kameneco miestui. Suaukoti pinigai bus pervesti į Podolės Kameneco miesto savivaldybės nurodytą sąskaitą.

Aukoti galima į Ukmergės rajono savivaldybės specialiąją paramos sąskaitą:

Gavėjas: Ukmergės rajono savivaldybės administracija

LT694010042900560652

Luminor Bank AS Lietuvos skyrius

Mokėjimo paskirtyje nurodyti: PARAMA UKRAINAI.

Kiekvieno parama yra svarbi. Kviečiame prisidėti. Ukrainos žmonės šiandien kariauja ne tik už savo šalies, bet ir už Europos, Lietuvos, už kiekvieno mūsų laisvę.

Turime susivienyti ir jiems padėti.

Dėkojame už iniciatyvą ir norą pagelbėti Ukrainos žmonėms.

Ukmergės rajono savivaldybės meras                                                              Rolandas Janickas

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius                          Darius Varnas

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *