Čempionate – pergalės

Čempionate – pergalės / Ukmergiškės Mėta Mikulinaitė ir Agnė Mickūnaitė.

Vasario 16–20 dienomis Kaune vyko Lietuvos jaunučių ir jaunių standartinių šachmatų čempionatai.

Tai – pačios svarbiausios varžybos jauniesiems šachmatininkams, nes nugalėtojai iškovoja ne tik čempiono vardą, bet ir galimybę atstovauti Lietuvai pasaulio bei Europos varžybose.

Čempionate dalyvavo Ukmergės sporto centro auklėtinės 12-os metų Mėta Mikulinaitė ir 13-metė Agnė Mickūnaitė. Abi jaunosios šachmatininkės žaidė merginų iki 14-os metų grupėje.

Šachmatininkių trenerė Virginija Savickienė pasakojo, kad, likus dienai iki čempionato, jai buvo nustatytas koronavirusas, bet mergaitės nusprendė dalyvauti varžybose vienos, o ruošėsi partijoms bendraudamos su savo trenere internetu.

Per penkias dienas mergaitės sužaidė po septynias partijas, prie vienos partijos kovos užtruko 3–4 valandas. Tik sužaidus vieną partiją, vėl reikėjo studijuoti varžovių žaidimą ir ruoštis naujai partijai. Agnė nepralaimėjo nė vienos partijos, dvi partijas sužaidė lygiosiomis ir iškovojo čempionės vardą.

Mėta pirmą partiją laimėjo ir jau antrame rate reikėjo žaisti prieš Agnę bei pripažinti jos pranašumą. Kitas pralaimėjimas – prieš stiprią varžovę iš Šiaulių. Laimėjusi keturias partijas iš eilės, ji iškovojo bronzos medalį. Surinko 5 taškus iš septynių (kaip ir antros vietos laimėtoja). Ir tik papildomi rodikliai nulėmė trečią vietą.

„Agnė Mickūnaitė šachmatais žaidžia nuo penkerių metų, o Lietuvos čempione pirmą kartą tapo būdama septynerių metukų. Ji beveik kiek-vienais metais lipa ant nugalėtojų pakylos kaip čempionė arba prizininkė.

Mėta Mikulinaitė yra unikalus atvejis, kadangi šachmatais žaisti pradėjo gana vėlai – ketvirtoje klasėje. Labai retai kam pavyksta pasiekti tokių aukštų rezultatų taip vėlai pradėjus žaisti šachmatais. Bet po dvejų metų atkaklaus darbo Mėta įrodė, kad tikrai yra verta stovėti ant nugalėtojų pakylos tarp pačių geriausių Lietuvos šachmatininkių“, – savo auklėtinėmis didžiuojasi trenerė Virginija Savickienė.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *