Sūkurinė vonia – nauda Jūsų savijautai

Autorius Ukmergės žinios
Sūkurinė vonia – nauda Jūsų savijautai /

Dažnai manoma, jog maudynės sūkurinėje vonioje gali būti tiktai laisvalaikio pramoga, neturinti nieko bendro su savijautos gerinimu. Vis dėlto minėto tipo vonių nauda sveikatai yra ypatinga. Dėl vandens srovių, esančių voniose, yra stimuliuojama žmogaus kraujotaka, atpalaiduojami raumenys. Tai mažina kraujospūdį, gali padėti numalšinti skausmus. Todėl tikriausiai ne be reikalo sūkurinę vonią galima rasti praktiškai kiekviename SPA centre ir netgi kai kuriuose baseinuose. 

Taigi, pateikiame keletą faktų, apie tai, kaip praleistas laikas sūkurinėje vonioje gali būti naudingas Jūsų savijautai:

Gilesnis ir geresnis miegas

Tikriausiai ne kartą esate pastebėję, jog pagulėjus karštoje vonioje ar nusiprausus po karštu dušu, užmigti yra lengviau. Karšto vandens teigiamas poveikis prieš miegą yra įrodytas amerikiečių medicinos mokslų daktarės, slaugės Deborah Weatherspoon. Medikė yra teigusi, jog mirkimas sūkurinėje vonioje gali būti naudingas siekiant išsimiegoti. Be to, pagal dr. Deborah Weatherspoon atlikto tyrimo rezultatus, yra žinoma, kad gulėti karštoje vonioje prieš miegą gali būti itin naudinga vyresniems žmonėms, kuriuos dažnai kankina nemiga ar kiti miego sutrikimai. Dėl to jų miegas gali būti žymiai gilesnis ir ramesnis. Siekdami kuo greičiau savo artimiesiems padėti išspręsti neišsimiegojimo problemas rekomenduojame rinktis „Bestway Lay–Z Spa Honolulu“ sūkurinę vonią. Minėto modelio vonia turi  modernų ir elektroninį valdymą, dėl kurio galėsite be rūpesčių prieš miegą pasimėgauti vandens teikiamais malonumais. Galų gale, „Bestway Lay–Z Spa Honolulu“ sūkurinė vonia yra itin kompaktiška, todėl tilps net ir mažiausiame kieme.

Pagalba įveikiant skausmą

Be to, išsimaudę karštoje sūkurinėje vonioje galite ne tik geriau išsimiegoti, bet atsikratyti nuolat kamuojančių skausmų. Tai liudija faktas, jog maudynės karštame vandenyje atpalaiduoja įtemptus raumenis, sąnarius ir sausgysles. Dėl to laikas, praleistas sūkurinėje vonioje, galėtų palengvinti kai kuriuos skausmus. Pavyzdžiui, jei sergate artritu, šiluma ir masažas slopina sąnarių uždegimo skausmus. Todėl vandens terapija sūkurinėje vonioje – tinkamas pasirinkimas. Be to, jei kenčiate dėl nugaros ar pečių skausmo, sūkurinės vonios vandens srovių masažas teiktų naudą geresnei savijautai. Siekdami kuo efektyviau numalšinti kai kuriuos kūno skausmus rekomenduotumėme rinktis „Bestway Lay–Z-Spa Helsinki“ tipo sūkurinę vonią. Šios vonios esminis privalumas – patentuota „Bestway“ oro sistema, dėl kurios gulėdami vonioje galėsite lepintis netgi 180 oro purkštukų burbuliukų teikiamu masažu. Na, o svarbiausia, jog minėto modelio sūkurinė vonia, pripildyta vandens, gali greitai įšilti netgi iki +40 laipsnių, todėl galėsite be vargo atsipalaiduoti ir džiaugtis vandens teikiamais malonumais tiek žiemą, tiek ir vasarą.

Geresnė širdies ir kraujagyslių veikla

Dar vienas galimas sūkurinės vonios privalumas yra geresnės širdies ir kraujagyslių veikla. Dėl karšto vandens poveikio mūsų kraujotakai, sustiprėja kraujagyslės ir pagerėja jų tonusas bei sumažėja kraujospūdis. Be to, yra žinoma, jog pasyvi šilumos terapija (masažas ir kito tipo terapijos) gali sumažinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Dėl to sūkurinių vonių terapijos yra itin naudingos senyvo amžiaus žmonėms, kuriems galėtų grėsti širdies ir kraujagyslių ligos. Norėdami išsirinkti sau ar išrinkti artimiesiems pačią patogiausią sūkurinę vonią siūlome atidžiai peržvelgti kiekvieno vonios modelio ypatybes. Pavyzdžiui, „Bestway Lay–Z Spa Honolulu“ „Jacuzzi“ tipo vonia dėl kompaktiškumo galėtų itin tikti pagyvenusiems žmonėms, kurie nori geresnės savijautos, tačiau kieme neturi daug vietos. Taip pat dėl tvirto vonios korpuso minėto tipo modelis yra naudingas tiems žmonėms, kurie turi vaikų ir bijo dėl galimų susižalojimų maudynių metu.

Visgi šiomis dienomis norint pasimėgauti vandens srovių teikiamais malonumais nebereikia vykti į sanatoriją, nes galima jais džiaugtis ir neišeinant iš savo kiemo. Pavyzdžiui, įsigyti vonią galima iš Poilsis Namie, kurie yra sūkurinių vonių ekspertai ir tiesioginiai „Bestway“ produkcijos pardavėjai Lietuvoje, siūlantys TOP 2 sūkurines vonias 2022 sezonui. Dabar išsirinkę ir užsisakę norimą produktą, galėsite jį gauti jau kitą darbo dieną, visoje Lietuvoje.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *