Atliko patikrinimus – nustatė pažeidimų

Atliko patikrinimus – nustatė pažeidimų / Nacionalinė žemės tarnyba pernai Lietuvoje atliko 10 290 žemės naudojimo valstybinės kontrolės patikrinimų. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Nacionalinė žemės tarnyba skelbia pernai atlikusi 10 290 žemės naudojimo valstybinės kontrolės patikrinimų visoje Lietuvoje.

Iš jų 2 990 patikrinimų atlikta pagal gautus asmenų pranešimus ar skundus.

Ukmergės savivaldybėje atlikti 124 patikrinimai. Iš jų 75 – planiniai. Tarp jų – 14 kitos paskirties žemės sklypų, 17 sklypų sodininkų bendrijose, 20 apleistų privačių ir valstybinių žemės sklypų patikrinimų. Taip pat Ukmergės savivaldybėje atlikta 60 neplaninių patikrinimų. Jie atlikti pagal gyventojų skundus ar siekiant išsiaiškinti, ar buvo pašalinti anksčiau nustatyti pažeidimai.

Ataskaitoje skelbiama, kad iš 124 mūsų savivaldybėje atliktų patikrinimų  nustatyti 64 pažeidimai.

Iš viso šalyje nustatyta 4 760 žemės naudojimo tvarkos pažeidimų: 2 857 – valstybinės ir privačios žemės užėmimo ar savavališko naudojimo, 1 745 – žemės apleidimo, 158 – kiti pažeidimai.

Už nustatytus pažeidimus skirta 115 130 eurų baudų.

Ataskaitoje pažymima, kad daugiausia dėmesio buvo skirta neteisėtam valstybinės ir privačios žemės užėmimo ir žemės apleidimo atvejų nustatymui. Ypatingas dėmesys skirtas tikrinant kitos paskirties žemės sklypų ir sodininkų bendrijų teritorijas.

Pasak Nacionalinės žemės tarnybos Žemės naudojimo valstybinės kontrolės skyriaus vadovo Virgio Valentukevičiaus, žmonės skatinami nesitaikstyti su galimais žemės naudojimo pažeidimais. Šiems tikslams veikia atskira Žemės naudojimo valstybinės kontrolės interneto svetainė, kurioje galima pranešti apie pastebėtus pažeidimus.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *