Už baseino paslaugas teks mokėti daugiau

Už baseino paslaugas teks mokėti daugiau / Plaukiojimas baseine nuo vasario brangesnis.

Ukmergės sporto centro plaukimo baseino teikiamų paslaugų kainos nuo vasario mėnesio padidėjo.

Plaukiojimas baseine suaugusiesiems su kaitinimusi pirtyse bei sukūrinės vonios paslaugomis 2 val. kainavo 5 Eur.

Nuo vasario plaukiojimas baseine suaugusiesiems ir vaikams nuo 7-erių metų su kaitinimusi pirtyse bei sukūrinės vonios paslaugomis 1 val. kainuoja 4 Eur, 2 val. – 6 Eur, 3 val. – 7 Eur. Ryte nuo 6.30 val. iki 7.30 val. galima buvo paplaukioti už 2 Eur, nuo vasario – už 2,50 Eur.

Neįgaliesiems, pensininkams,  studentams, moksleiviams numatytos nuolaidos, bet paslauga irgi pabrango.

Abonementinis bilietas į baseiną 20 val. kainavo 45 Eur, dabar – 55 Eur ir 65 Eur (10 apsilankymų), priklausomai nuo valandų skaičiaus.

Neįgaliesiems ir pensininkams abonementinis bilietas kainavo 25 Eur, studentams ir moksleiviams – 30 Eur.  Dabar visoms šioms grupėms kainuoja 35–45 Eur, priklausomai nuo valandų skaičiaus.

Atsirado nauja viso baseino, pirties ir sukūrinės vonios nuomos paslauga. Ji kainuos 600 Eur už tris valandas poilsio dienomis. Darbo dienomis valandai nuomos mokestis – 200 Eur. Anksčiau buvo galimybė išsinuomoti tik atskirą takelį.

Ukmergės sporto centro direktorius Vitalijus Martikonis atkreipė dėmesį, kad tarp baseino lankytojų – daug vaikų. Mažiesiems įrengtas vaikų baseinėlis. Jis ypač populiarus. Į jį ateina ne tik vaikai su tėveliais. Čia smagiai laiką leidžia ir auklėtojų lydimi plaukti besimokantys darželinukai. Plaukimo pamokos Ukmergės moksleiviams ir darželinukams yra nemokamos.

Pasak direktoriaus, paslaugų įkainiai keičiami dėl kelių priežasčių. Atsižvelgiant į elektros ir dujų kainų padidėjimą, kainas tenka didinti. Praėjusių metų gruodžio mėnesio sąskaita už baseino šildymą buvo dvigubai didesnė nei spalio. O juk dar brangsta elektra ir vanduo. „Nustatytos kainos yra mažesnės arba neviršija kaimyninių rajonų panašių paslaugų kainų“, – tikino direktorius.

Kita priežastis keisti įkainius – noras atsisakyti paslaugų, kuriomis nuo 2019 metų beveik niekas nesinaudojo. Ir atvirkščiai, atsirado naujų paslaugų poreikis. Pavyzdžiui, norinčiųjų plaukioti trumpesnį laiką nei yra nustatytas – vieną valandą.

Direktorius pasakojo, kad į šį pageidavimą atsižvelgta. Juolab, kad yra įdiegta sistema, leidžianti nustatyti tikslų buvimo baseine laiką, nes, perkant bilietą, lankytojas gauna laiką fiksuojantį laikroduką. Atkreipiamas dėmesys, kad už uždelstą laiką baseine bus skaičiuojamas papildomas mokestis: iki 20 min. – 1 Eur, daugiau nei 20 min. – 1 val. kainos dydžio suma.

Ukmergės sporto centro plaukimo baseinas išlaikomas iš rajono biudžeto lėšų bei surenkamų lėšų už paslaugas. Direktorius pasakojo, kad, norint išsilaikyti be savivaldybės finansavimo, bilietai turėtų kainuoti 4 kartus brangiau, o tai nėra realu.

Pernai gruodžio mėnesio išlaidos eksploatacijai siekė 12 465 Eur, darbuotojų atlyginimams – 6 257 Eur, iš viso – 18 722 Eur. Vidutiniškai per mėnesį buvo surinkta apie 6 700 Eur. Paskaičiuota, kad pernai gruodį baseine apsilankė 2 768 asmenys iš jų 1 793 pirko mokamas paslaugas.

Lyginant su ikipandeminiu laikotarpiu, baseino lankytojų sumažėjo dvigubai.

Naujos baseino kainos buvo patvirtintos praėjusią savaitę vykusiame savivaldybės tarybos posėdyje.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *