Piktinasi dėl valgykloje tiekiamo maisto kokybės

Piktinasi dėl valgykloje tiekiamo maisto kokybės / Ukmergiškių pasipiktinimą sukėlė šios feisbuke išplatintos mokyklos valgykloje tiekiamos sriubos ir duonos nuotraukos.

Viešoje erdvėje pasipylė informacija apie neskanų maistą Ukmergės Užupio pagrindinėje mokykloje – žmonės dalijasi patiekalų nuotraukomis ir tikina, kad vaikai tokio maisto valgyti nenori.

Išplatintoje nuotraukoje nufotografuotas dubenėlis su morkų sriuba ir neįtikėtinai plonai sviestu apteptomis duonos riekėmis.

Ukmergės rajono savivaldybės administracija informuoja, kad Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Vilniaus departamentas šių metų sausio 19 dieną atliko patikrinimą minėtoje mokykloje.

Nors esminių pažeidimų joje nenurodoma ir įvardijama, jog šis „ūkio subjektas atitinka maisto higienos ir kitus reikalavimus bei vykdo savikontrolės sistemą“, savivaldybė skelbia nusprendusi kreiptis į maitinimo paslaugos teikėją VšĮ „Bruneros“ dėl valgiaraščių koregavimo.

„Buvo įvertintos patikrinimo Užupio pagrindinėje mokykloje išvados, su VšĮ „Bruneros“ kalbėta apie maisto kokybės gerinimo galimybes“, – skelbia savivaldybė.

Taip pat nurodoma, kad artimiausiu metu elektroninių dienynų sistemoje mokyklos išplatins apklausą dėl nemėgstamų patiekalų pakeitimo. Kai patiekalai bus pakeisti, ketinama kreiptis į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybą dėl pakartotinių patikrinimų mokyklų valgyklose.

„Nors, reikia pripažinti, kad mokyklose nėra kaip namie, tačiau vaikai mažų mažiausiai turi džiaugtis čia esančių valgyklų tiekiamu maistu. Jis turi būti geras, o net toks, nuo kurio vaikai tik raukosi ir lieka alkani“, – rašoma rajono savivaldybės administracijos išplatintame pranešime.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *