Knygų padovanojo „rotariečiai“

Knygų padovanojo „rotariečiai“ / Valų bibliotekos bibliotekininkė Aldona Gelūnienė (dešinėje) dėkinga Austėjai Astikaitei už dovanas.

Ukmergės Vlado šlaito viešosios bibliotekos Valų padalinyje lankėsi Vilniaus „Rotary“ klubo Lituanica International atstovė Austėja Astikaitė.

Viešnia perdavė bibliotekai bei jos skaitytojams knygų, kurios papildys bibliotekos fondą grožiniais ir pažintinės paskirties leidiniais.

Valų bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Aldona Gelūnienė pasakojo, kad su Austėjos Astikaitės šeima bendrauja jau ne vienus metus, mat jos tėveliai čia turi sodybą. Už paramą bibliotekininkė nuoširdžiai dėkoja visiems Vilniaus „Rotary“ klubo nariams.

A.Gelūnienė sako, kad kaime skaitytojų ypač padaugėja žiemą. Šioje apylinkėje knygas skaito daugiau kaip 100 žmonių. Vasarą nuolatinių skaitytojų sumažės, tačiau juos pakeis atvykstantys vasarotojai.

Knygų fondas, pasak bibliotekininkės, nuolatos po truputį didėja. Jis pasipildo ne tik dėka geradarių – knygų įsigyja ir pati Vlado Šlaito viešoji biblioteka.

Beje, kaip tik šiuo metu Lietuvos bibliotekininkų draugija skelbia „Bibliotekų knygų Kalėdas“, kurių šūkis šiemet – „Šventinis gerumas kartu su knyga“.

Prie akcijos, kaip ir kasmet, jungiasi Vlado Šlaito viešoji biblioteka. Ji kviečia dovanoti gimtojo kaimo bei kitoms rajono bibliotekoms ne senesnes, kaip prieš dvejus trejus metus išleistas knygas, suaugusiems ir vaikams, ypač – paaugliams.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *