Kaukės jau privalomos ir pradinukams

Kaukės jau privalomos ir pradinukams /

Nuo gruodžio 1 d. ir pradinių klasių mokiniai uždarose patalpose turės dėvėti medicinines veido kaukes.

Apie šį naują reikalavimą primenantis Ukmergės rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas sako, kad ir lig šiol nemaža dalis tėvelių įduodavo vaikams veido apsaugos kaukes, todėl tai labai didelė naujiena visiems nebus.

Vis dėlto, tai – pirmas kartas nuo pat karantino pradžios, kai vienkartinės kaukės privalomos ir pradinukams.

Tėveliams rekomenduoja vaikams įduoti po dvi kaukes vienai mokslo dienai.

Pasak vedėjo, Ukmergės rajono savivaldybės administracija šiuo metu rūpinasi pradinukams skirtų medicininių kaukių rezervo įgijimu. Iki tol to padaryti nebuvo įmanoma, nes neatsirado tiekėjo, kuris dideliais kiekiais tiektų vaikams skirtas veido kaukes.

Žadama, kad kaukės bus paskirstytos mokykloms ir dalijamos mokiniams prireikus – pametus, nutrūkus raišteliui ar peršlapus. Tačiau laikomasi nuostatos, kad jos bus dalijamos tik šiais išskirtiniais atvejais.

Priminsime, kad kaukių galima nedėvėti sportuojant ir veiklų, kurių negalima atlikti būnant su kauke, vykdymo metu. Taip pat kaukių nereikia tiems, kurie jų dėvėti negali dėl negalios ar sveikatos būklės – jiems rekomenduojami veido skydeliai.

Skyriaus vedėjas V. Kalinas taip pat pasidžiaugė, kad kol kas švietimo įstaigose „kovidinė“ situacija nėra bloga. Pasitaiko tik pavienių ligos atvejų.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *