Buvusiame bendrabutyje įsikūrė naujakuriai

Buvusiame bendrabutyje įsikūrė naujakuriai / Linų gatvės 6-o namo butuose vakarais jau dega šviesos. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Linų gatvės 6-ame name – kadais buvusiame mokyklos bendrabutyje – jau įsikūrė naujakuriai.

Po renovacijos čia įrengti savivaldybės butai, skirti eilėje jų laukiančių ukmergiškių šeimoms.

Renovaciją daugiabutyje atliko UAB Ukmergės butų ūkis. Darbai buvo baigti vasaros pradžioje, tačiau įkurtuves teko kiek atidėti dėl elektros apskaitos įrengimo nesklandumų.

Pertvarkytame pastate įrengta 30 vieno, dviejų ir trijų kambarių butų. Iš pradžių 20 iš jų buvo skirti socialiniams būstams, o 10 – savivaldybės būsto fondui.

Tačiau planai kiek pasikeitė.

Rajono savivaldybės Turto ir įmonių valdymo skyriaus vyr. specialistė Jūratė Kaselienė sakė, kad vėliau nutarta socialiniams būstams skirti daugiau butų – net 28. Tik du palikti kaip savivaldybės butai. Vienas iš jų apgyvendintas, o vienas kol kas laisvas.

Ir socialinių butų, ir savivaldybei priklausančių butų nuomininkai moka nuomos mokesčius, tačiau socialinių butų šis mokestis yra mažesnis.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas džiaugėsi, kad šiuo metu laukiančių socialinių būstų ukmergiškių eilė gerokai susitraukė.

Pasakojo, kad kolegos iš kitų rajonų guodėsi, jog pas juos laukiančiųjų socialinių būstų eilės didžiulės – jose įrašyta per 300 šeimų. Mūsų savivaldybės sudarytame socialinių būstų laukiančių asmenų ir šeimų sąraše šiuo metu – 67 laukiantieji.

Pasak direktoriaus, pastebima ir dar viena tendencija – savivaldybės butų, kurie nuomojami į Ukmergę atvykstantiems specialistams, poreikio beveik nebeliko.  Specialistai, atvykstantys dirbti į Ukmergę, pavyzdžiui, medikai, geriau jau renkasi gyventi savo miestuose ir kasdien važinėti į darbą, nei kraustytis su šeimomis gyventi į Ukmergę. Juk savivaldybės būstas bet kokiu atveju – laikinas sprendimas.

J.Kaselienė patikslino, kad socialinių būstų ukmergiškiams tenka laukti iki dvejų metų. Nemaža dalis šeimų jų sulaukia per metus ar pusantrų. Prieš dešimtmetį būstų mūsų rajone laukė 312 šeimų. Laukimo laikas tada išsitęsdavo dešimtmečiams.

Ukmergėje dabar – keturi daugiabučiai namai, kuriuose visi butai priklauso savivaldybei: Vytauto g. 103, Dariaus ir Girėno g. 30, Linų  g. 6, Vilniaus g. 87. Dar vienas toks namas yra Taujėnuose.

Ukmergės rajono savivaldybės būsto fondo sąraše iš viso įrašyti 442 būstai, o socialinio būsto sąraše – 334 būstai.

J.Kaselienės teigimu, šiuose sąrašuose pateikiami visi savivaldybei priklausantys būstai ir dauguma jų – užimti.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *