Vieša kritika – į naudą: kainos aiškesnės

Vieša kritika – į naudą: kainos aiškesnės /

Neseniai laikraštyje rašėme apie „Lidl“ prekybos centre apsigavusią – labai brangių obuolių nusipirkusią – ukmergiškę Zitą.

Tik parėjusi namo ji pastebėjo, kad už vieną prekę labai ženkliai permokėjo. Tai – ekologiški obuoliai, kurie, pasirodo, yra vos ne auksiniai – jų kilogramas kainavo daugiau nei 4 eurus.

Moteris pasakojo, kad visi obuoliai prekybos centre sukrauti į vieną vietą – ir ekologiški, ir paprasti. Tačiau kaina jų skiriasi labai ženkliai. Moteris už keturis obuolius sumokėjo 2,49 Eur. Tiek svėrė 600 gramų šių tradicinių Lietuvoje vaisių. Taigi, vieno obuoliuko kaina – daugiau kaip 80 centų.

Prekybos centro atstovė ryšiams su visuomene tąkart informavo, kad visa siūloma ekologiška produkcija yra pažymėta „Eko“ arba „Bio Organic“ prekių ženklais. Taip buvo pažymėti ir moters pirkti obuoliai. Esą jie laikomi tokiu pačiu prekės ženklu pažymėtose dėžėse.

„Šie obuoliai parduodami supakuoti po 600 gramų, pakuotės kaina – 2,49 euro. Obuolių kilmės šalis – Italija“, – pažymėjo prekybos centro atstovė. Prekybos centras jokios apgavystės dėl „auksinių“ obuolių neįžvelgė, o jei pirkėjui kyla klausimų, kvietė kreiptis į personalą.

Tačiau, pasirodo, po publikacijos, tvarka dėl kainų pasikeitė. Mums skambinusi moteris, po kurio laiko vėl apsilankiusi parduotuvėje, negalėjo atsistebėti – kainos sudėtos aiškiai. „Vadinasi, viešumas padeda“, – sakė Zita, atkreipusi dėmesį, kad net ir obuoliai, dėl kurių taip susinervino, dabar kiek atpigę.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *